Икономически интереси и корупционни практики стоят зад особождаването от поста

...
Икономически интереси и корупционни практики стоят зад особождаването от поста
Коментари Харесай

Уволненият шеф на Ел Би Булгарикум отвръща на удара, плаши със съд

Икономически ползи и корупционни практики стоят зад особождаването от поста на изпълнителен шеф на държавната компания " Ел Би Булгарикум " Николай Маринов. Това заяви самият той пред БНР и дефинира всички обвинявания против него като неистина.

" Възхитен съм от въображението и лъжите на хора, които са овластени да ръководят държавен запас. Явно в този момент разбирам каква е повода за моето уволняване - това очевидно са стопански ползи и корупционни практики. В интервала, в който бях и към момента съм изпълнителен шеф на " Ел Би Булгарикум " аз не съм позволил по никакъв метод да бъде повлиявано на интереса на сдружението посредством съмнителни практики ", безапелационен бе той.
-->

Като безспорна неистина Маринов дефинира изказванието, че се купувало мляко на повишени цени: " Когато аз постъпих на 1 декември, млякото, което влизаше в " Ел Би Булгарикум ", струваше сред 1,5 - 1,52 лева за литър. Най-високата цена, която съм плащал като изпълнителен шеф, е на 1,45 лева В момента цената на млякото е 1,15 и 1,20 лева за  литър ".

Той отхвърли да е взимал мляко със занижени качества. Качеството е в пъти по-високо, акцентира той.

По думите му идната неистина е за презапасяване: " В момента има към 50 т сирене и към 60 т кашкавал. Това е безусловно обикновено. Пазарът го поема. Продават се сред 5 и 10 т на месец ".

Той е безапелационен, че няма никакъв риск количествата да останат на рафтовете и да се изхвърлят. Освен това имаме и запитвания от компании в Гърция и Германия, добави Маринов.

Откакто съм шеф, оборотите на предприятието са увеличени с 300 хиляди лева на месец, означи още той и добави, че има документи за всяка своя стъпка.

Поискали са ми голям брой документи и всички те са предоставени, заяви Николай Маринов. Той не е имал информация, че тече инспекция против него.

" Разбрах в понеделник следобяд, когато господин Димитров пристигна в кабинета ми и ми сподели " Ти си освободен, напусни, нямаш работа тук ". Връщаме се в едни мутренски времена, когато идва някой в кабинета ти и те гони и те плаши с полиция ".

Маринов уточни, че в Търговския указател той към момента е изпълнителен шеф: " Ще подам иск в съда за прекъсване на вписването на новото управление и надлежно ще си потърся правата по правосъден ред ".

В позиция Държавната консолидационна компания изясни освобождението на Маринов от поста по този начин: " Заради закупуване на коли от неоторизиран дилър на повишени цени, закупуване на първични материали на повишени цени, освен това със подозрително качество, поради презапасяване с продукция, която не може да се осъществя в периода й на валидност и поради възпрепятстване на инспекции. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР