Huawei представи първия си автомобил, който както по-рано ви информирахме

...
Huawei представи първия си автомобил, който както по-рано ви информирахме
Коментари Харесай

Huawei представи първия си автомобил

Huawei показа първия си автомобил, който както по-рано ви информирахме е взаимна разработка с BAIC. Електрическото возило е несъмнено като първокласен седан и предстоящо идва с разнообразни технологии, част от които са идентични с тези при смарт телефоните на китайската компания.

Всяка от четирите версии на Arcfox Alpha S се предлага с операционната система Harmony на Huawei, както и 5G съгласуваност. От Huawei загатват, че в интериора може да се открие огромен екран с 4К резолюция, а гласов помощник и съгласуваност с устройствата на марката ще разрешават затворена екосистема, сходна на тази при Apple.
 Huawei показа първия си автомобил

Що се отнася до автомобилната част, то най-вероятно платформата и задвижването са дело на BAIC, въпреки от Huawei да не загатват нищо по тематиката. Батерията е с потенциал от 93.6кВч, а пробегът с едно зареждане доближава над 700км по NEDC ( New European Driving Cycle) стандарта.

От китайската компания загатват и функционалност за бързо зареждане, която разрешава 197км пробег след зареждане от 10 минути. Колата ще поддържа и безжично зареждане, въпреки да не са упоменати повече специфики за него. Умен модул за управление на температурата, няма да разрешава прегряване на батерията, което е считано за едно от основните преимущества съгласно Huawei.

Функция за самостоятелно шофиране също ще бъде налична, с помощта на карти, запаметени в системата на колата. За в този момент такива са налични единствено за няколко китайски града, само че от Huawei дават обещание разширение на обсега в близко бъдеще. Продажбите започват още в края на тази година, а цената на модела стартира от 38 700 $ и доближава до 66 хиляди за най-върховата версия. Очакват се повече детайлности в идващите седмици.
 Huawei показа първия си автомобил

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР