Християн Стоянов донесе втория медал за България от Параолимпийските игри

...
Християн Стоянов донесе втория медал за България от Параолимпийските игри
Коментари Харесай

Хр.Стоянов спечели сребро на 1500 м на Параолимпиадата

Християн Стоянов донесе втория орден за България от Параолимпийските игри в Токио. След като през вчерашния ден Ружди Ружди завоюва сребърен орден в тласкането на гюле в категория F55, тази нощ Стоянов също сграбчи среброто на 1500 м в клас Т46, предаде .

Световният първенец в тази дисциплинираност направи мощно тичане, само че малко не му доближи да завоюва златото. Той водеше съвсем през цялата последна обиколка, само че във финалните метри силите му го напуснаха и той разреши на руснака Александър Яремчук да го изпревари и да завоюва олимпийската купа с време 3:52.08 минути. Българинът приключи с време 3:52.63.

Бронзовият медал остана за представителя на Уганда Дейвид Емонг, който приключи с персонален връх от 3:53.51 минути. Все отново 23-годишният Стоянов усъвършенства съществено достижението си от Олимпийските игри в Рио 2016, когато остана на 7-ото място в тази дисциплинираност. Стоянов е студент по " Връзки с обществеността "  във Факултетата по публицистика и всеобщи връзки в СУ " Св.Климент Охридски ".  Преподавателят му Ефрем Ефремов го поздрави във " Facebook ". 

Християн Стоянов е спортната горделивост на Факултета по Журналистика. Нашият петокурсник по ВО и мой дипломант завоюва сребърен орден на паралимпийските игри в Токио! Честито! Ти към този момент взе с отличие най-важната тапия в живота си
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР