Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна в Саудитска Арабия

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна в Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Блинкен пристигна в Близкия изток

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде в Саудитска Арабия в понеделник, първата спирка от по-широко пътешестване до Близкия изток, с цел да разиска въпроси, в това число ръководството на Газа след края на войната с Израел, оповестява Reuters.

Висшият американски посланик се насочва към Израел по-късно тази седмица, където се чака да притисне израелския министър председател Бенямин Нетаняху да предприеме съответните и осезаеми стъпки, които президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изиска този месец за възстановяване на тежката филантропична обстановка в Газа.

В Рияд се чака Блинкен да се срещне с високопоставени саудитски водачи и да организира по-широка среща с сътрудници от пет арабски страни – Катар, Египет, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Йордания – с цел да продължат полемиките за това какво ръководство на линията Газа би наподобяват като след войната, съгласно почитан чиновник на Държавния департамент.

Освен това се чака Блинкен да събере арабските страни с европейските страни и да разиска по какъв начин Европа може да помогне за възобновяване на дребния анклав, който беше трансфорат в пустота в шестмесечната израелска бомбардировка.

Израел не е показан на тази среща и договарянията за помирение с посредничеството на Съединени американски щати, Катар и Египет се организират другаде в Кайро. Но срещата се чака да бъде „ опция за структурирани диалози “ с „ основни участници “, акцентира в събота Борге Бренде.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР