Хранителните добавки са една от най-деликатните части от спорта, тъй

...
Хранителните добавки са една от най-деликатните части от спорта, тъй
Коментари Харесай

Ейнсли Родригез със съвети за приемането на протеини

Хранителните добавки са една от най-деликатните елементи от спорта, защото на пазара има хиляди артикули, които видимо оферират едни и същи резултати. Реалността обаче е друга, а за задачата се допитахме до фитнес инструкторката Ейнсли Родригез, която разгласява в своя Instagram видео, в което дава някои скъпи препоръки за най-разпространената добавка - протеина.

Протеините се одобряват в два случая - след подготовка или като сурогат на хранителни артикули. Ето и какво е належащо да знаем за задачата.

За след подготовка:
Търсете протеин изолат, тъй като се усвоява по-бързо и елементарно от организма. При подготовка раздираме тъканите, изграждащи мускулите. Възстановяването на тези разкъсвания има потребност от гориво. Приемането на първокачествен протеин директно след подготовка оказва помощ за по-ефектинвото възобновяване на мускулите. Съчетавайте приема на протеин с бързоусвоими въглехидрати. Това са банани, пъпеши, боровинки, моркови и редица други плодове и зеленчуци. Избягвайте комбинирани артикули, които оферират прекомерно доста съставки в едно.
Заместител на храната:
Динамичният метод на живот стопява времето, в което можем да си подготвяме сами храната. Вместо да се насочваме към пици и бургери, по-добре е да си създадем един протеинов шейк. Съчетавайте протеина с мазнини и въглехидрати, тъй като човешкият организъм има потребност от всички хранителни субстанции, с цел да действа дейно. Лишаването от една от трите съществени съставки ще ви навлече здравословни проблеми. Не превръщайте в стандарт замяната на пълноценното хранене с протеинови шейкове. Нищо не може да измести питателната добре сготвена храна.
И последно Ейнсли поучава да търсим протеини, които са приготвяни на ниска температура, тъй като по този начин в тях се резервира микробиома. Термалната обработка покачва риска от отичане, газове и болки в стомаха.

Избягвайте и прекомерно евтините оферти на пазара, тъй като наличието на протеин в тях е по-ниско за сметка на захарта и нишестето.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР