Хората от бойните поделения, които работят при по-трудни условия и

...
Хората от бойните поделения, които работят при по-трудни условия и
Коментари Харесай

Фрогоко: Каракачанов строг, но справедлив-дава по-малко пари на тиловаците

Хората от бойните поделения, които работят при по-трудни условия и рискът за тяхния живот и здраве е по-голям, да получат повече. Тиловите поделения ще получават нарастване, само че ще бъде по-малко, в сравнение с бойните поделения. Това е моята логичност и по този начин съм упълномощил да се създаде системата за потребление на тези 100 млн. лева Справедливо! Това декларира военният министър Красимир Каракачанов. Този, който си рискува живота... А и погледнете, във всяко отделение некомплектът е дребен, а в бойните поделения е по-голям. Къде би трябвало тогава да заложим по-високите заплати? Там където специалността, службата е тежка, виновна, рискова и ниско платена, за жалост, дава отговор още той пред Otbrana.com.

Офицерския състав ли? Естествено. Аз споделям бойни поделения и тилови поделения. Не споделям офицери, сержанти или бойци. Казвам поделенията, които са по предопределение, прибавя той.

Това е замислената скица от миинистъра на защитата за разпределението на плануваните 100 млн. лева за нарастване на военните заплати през 2018 година Засега нещата не са напълно ясни. Лошото е, в случай че се отиде на подценяване на труда и отговорностите на избрани военни експерти. Едва ли тиловаците, т.е. логистиците, които бяха посочени за образец, ще се съгласят с оценката, че техните задания са по-малко значими и те носят по-малка отговорност за бойните качества на армията от останалите си сътрудници! Най-вероятно, както настояват осведомени, тези 100 милиона са незадоволителни и от министерството търсят някакъв компромис. И оправдават недоимъка с въвеждането на някаква правдивост. Само че схемата за пресмятане на вънагражденията на военнослужещите е регламентирана в Закона за защитата и Въоръжените сили. Тепърва ще забележим по какъв начин с министерска заповед ще се поправя закон, разяснява военният специалист Спирдон Спирдонов.

На вчерашния конгрес за сигурността вицепремиерът Каракачанов сподели, че заплатите на военнослужещите не са вдигани от времето на Аню Ангелов - Ньойски и сгреши. Последният правеше опити за това, само че на няколко пъти бе изигран от " постната пица " министър Симеон Дянков. Единствен от министрите, който подвигна военните заплати и който бойци и командири благославят и до през днешния ден, е Николай Цонев. Сега Каракачанов има шанса, да се подреди до него.

Спомняте ли си вица за награждаването на хората от една текезесарска бригада. Тогава огромният началник бил награден с медал, на бригадира дали хилядарка, а на бай Иван - чифт цървули. Та да не стане в този момент по този начин и при военните. Да се облажат генералите и офицерите от огромните щабове, а към бойните подебления да отидат трохите. Най-добре ще е парите да стигнат до тези с мешки на гърба, а не към чантаджиите. Едва ли е вярно да бъдат ощетени и тиловаците и техниците. Има и други по-небойни специалности. Ще поживеем и ще забележим в кои поделения ще надигнат глас. Ще се чуе.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР