Хора без педагогически опит, но с професионални качества ще минават

...
Хора без педагогически опит, но с професионални качества ще минават
Коментари Харесай

Физици и химици учат за даскали безплатно

Хора без педагогичен опит, само че с професионални качества ще минават през въвеждащо и главно образование, с цел да придобият подготовка да преподават по математика, физика и астрономия, информатика, осведомителни технологии, непознати езици. Това е заложено в една от 17-е национални стратегии за развиване на образованието за 2019 година, качени на уеб страницата на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “.

Общата сума, планувана за тях, е 66 350 000 лева.Предвижда се и учители да минават през образования за придобиване на спомагателна подготовка, с изключение на по търсените специалности, само че и за преподавател по естествени науки в главната степен на образованието, както и преподавател по вяра. Например предметът "Религия " може да се учи като избираем като част от разширената подготовка на учениците. Той може да се преподава от учителите по метафизичен цикъл или по история, откакто преминат през спомагателна подготовка.

В националната стратегия се планува и обезпечаване на педагози по математика, физика и астрономия, информатика и осведомителни технологии в школа с проблематични области Друга от новите национални стратегии пък е ориентирана към новаторските учебни заведения и обмена на положителни практики в страната. Така едно школо, в което децата се образоват по нов метод, ще демонстрира опита си на останалите. Те ще могат да се избират благодарение на национална електронна платформа за шерване на положителни нововъведения. По програмата се планува и основаване на уеб страница на всички новаторски учебни заведения, който може да се употребява за база с осъществени сполучливи планове и за тяхното разпространение. Предвидени са и още 2 нови национални стратегии. По първата ще бъде допустимо представители на ИТ бизнеса да преподават в клас, както и учители да работят по действителни планове във ИТ компаниите. Втората пък цели възстановяване на изискванията за достъп до обучение на деца и възпитаници от етническите малцинства, посещаващи просветителни институции, в които се образоват деца и възпитаници от болшинството. За да бъде допустимо това по програмата ще се обезпечава превоз за малчуганите или средства за транспорт на лична сметка. Външни лектори за олимпийците по математика За тази година са планувани и промени или нови модули в някои от настоящите национални стратегии.

В модул „ Осигуряване на образование на надарени възпитаници за присъединяване в ученическите олимпиади “ от Национален парк „ Ученически олимпиади и надпревари “ пък се планува външни лектори да могат да могат да водят подготовката за олимпиади. Разширява се обсегът на модул „ Музеите като просветителна среда “ се трансформира на модул „ Културните институции като просветителна среда “ от Национален парк „ Осигуряване на модерна просветителна среда “. Вече учениците с изключение на музеи ще могат да посещават с просветителна цел галерии, театрални постановки и концерти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР