Холандската футболна легенда Кларънс Зеедорф за пореден път се оплака

...
Холандската футболна легенда Кларънс Зеедорф за пореден път се оплака
Коментари Харесай

Кларънс Зеедорф: Големите отбори не ми звънят, заради цвета на кожата ми!

Холандската футболна легенда Кларънс Зеедорф за следващ път се оплака от расизма във футбола и уточни, че цветът на кожата му е причина към момента да няма покана за треньорския пост на огромен тим. Зеедорф уточни, че освен той, само че и сътрудниците му Тиери Анри и Патрик Виера страдат поради това, че са по-тъмни.

" Проблемът е, че поради това, че сме черни, не ни назначават на водещи позиции във футбола. Играх 12 години в Италия и мисля, че се показах добре, само че имам нула позвънявания. Холандия е моята татковина, отново нула позвънявания. И не съм единствено аз. Запитайте се за какво Патрик Виера работи в Съединени американски щати, а Тиери Анри в Канада? Определено има неравноправие и мисля, че в случай че не бях негър, може би щях да имам повече власт ", призна Зеедорф пред " Газета дело Спорт ".

Припомняме, че от 2014 година насам Зеедорф работи в Милан, китайския Шенжен, испанския Депортиво и за към година отпред на националния отбор на Камерун, само че не реализира никакви значими триумфи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР