Япония ще добави големи финвалове към списъка си с търговски

...
Япония ще добави големи финвалове към списъка си с търговски
Коментари Харесай

Япония ще започне лов на китове

Япония ще добави огромни финвалове към листата си с търговски китоловни типове, сподели държавният представител Йошимаса Хаяши в четвъртък, пет години откакто напусна интернационалния орган, който контролира комерсиалния лов на морски бозайници, оповестява.

Япония възобнови комерсиалния китолов в своите териториални води и изключителни стопански зони през 2019 година след отдръпването си от Международната китоловна комисия.

Тази седмица нейната Агенция по риболовство потърси обществен коментар по отношение на план за преразглеждане на нейните политики за надзор на водните запаси, които ще разрешат търговски улов на китове.

Японското държавно управление ще продължи да предизвиква китолова и ще предприеме нужните дипломатически стъпки, сподели Хаяши на постоянна конференция.

„ Китовете са значим хранителен запас и би трябвало да се употребяват стабилно въз основа на научни доказателства “, сподели Хаяши, основен секретар на кабинета, имайки поради разширението на допустимия улов, с цел да включи китове.

„ Също по този начин е значимо да се наследят обичайни хранителни култури в Япония.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР