Васил Терзиев излъга, че е провел разговор с таксиметровия бранш.

...
Васил Терзиев излъга, че е провел разговор с таксиметровия бранш.
Коментари Харесай

Васил Терзиев излъга, че е провел разговор с таксиметровия бранш, заяви протестиращ

„ Васил Терзиев излъга, че е провел диалог с таксиметровия отрасъл. Всъщност по време на митинга направихме опит да изпълним среща с него, само че за жалост и отчаяние на всички протестиращи сътрудници, той си направи среща с с организацията „ Такси съюз “, която разгласи, че не поддържа митинга “, съобщи в „ Денят стартира “ Красимир Цветков.

Той добави, че митингът не е на компании, а на самите водачи.

„ От стоянките и инфраструктурите са лишени водачите. Ние сме заплатили едни милиони във тип на таксиметров налог и против това заплащане общината със свое решение е поела ангажимент, че тези пари ще се влагат в таксиметрова конструкция. Това нещо не се случва. Напротив – тя се унищожава “, добави Цветков.

Таксиметровите водачи ще изразят недоволството си на всичките все още 131 места в столицата, избрани от общината за стоянки. От синдиката стартират безсрочни протестни дейности, откакто кметът Васил Терзиев не отговори на настояването им за среща. Недоволството ескалира след новата организация на бул. „ Витоша “, където беше отстранена стоянката за таксита. От сектора обявиха, че към този момент са отстранени 22 таксиметрови стоянки от зони „ център “ и „ първа “ в столицата, без какъвто и да е спор. Исканията им са за повече стоянки и за основаване на връзка сред сектора и Центъра за градска подвижност по отношение на репатрирането на коли, паркирани върху местата, избрани за таксита.

„ 21 от стоянките в централна зона и необятен център са унищожени в необятен център от общо 68. 21 стоянки липсват. А в целия център от „ Дондуков “ до НДК има тъкмо три останали места във тип на таксиметрова стоянка. Това са всичките три места за целия център “, уточни Красимир Цветков.

От протестиращите обявиха, че ще стачкуват до момента в който не седнат на една маса за договаряния с представители на Столичната община./БНТ

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР