По отношение на проекти по ОПОС 2021 - 2027 за

...
По отношение на проекти по ОПОС 2021 - 2027 за
Коментари Харесай

Терзиев: Работи се за осигуряване на по-голяма прозрачност по процедурите на обществените поръчки

По отношение на планове по ОПОС 2021 - 2027 за канализация в развой на подготовка е втори стадий - Изграждане на ВиК инфраструктура в София на приблизителна стойност 230 млн. лева В момента са прегледани няколко плана, само че те са върнати за премахване на забележки.

Кметът Терзиев осведоми също, че се планува оформянето на така наречен " зони за интервенция ". Това са бизнес или индустриални зони, в които би трябвало първо да бъде построена нужната инженерна инфраструктура и по-късно да се пристъпи към създаване на здания. По този метод съгласно него се обезпечава нужното за развиване на цялата зона, а не се работи на парче.

По време на срещата бяха разисквани и въпроси, свързани с настояването на строителите за индексация. Към момента се извършва решението на предходния Столичен общински съвет за индексация от 15%. Екипът на кмета Терзиев пое ангажимент да се организира взаимна среща с Министерство на финансите, Министерство на районното развиване и благоустройството и на нея да се обсъдят въпросите, свързани с индексацията.

Камарата бе показана от инж. Илиян Терзиев, ръководител на КСБ, и инж. Любомир Качамаков, инж. Благой Козарев, инж. Светослав Глосов, инж. Егмонт Якимов, инж. Стефан Тотев, арх. Иван Несторов и Ренета Николова, основен редактор на в. " Строител " и пълномощник.

Българска телеграфна агенция напомня, че някои от строителните действия, по които към момента се работи в столицата, са разширението на бул. " Филип Кутев ", както и изглаждането на детска градина с осем групи в ж.к. " Стреблище ". Обектите бяха тествани от зам.-кмета по финанси Иван Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР