Ходенето помага за намаляване на риска от всички хронични заболявания

...
Ходенето помага за намаляване на риска от всички хронични заболявания
Коментари Харесай

8 ползи от ходенето пеша

Ходенето оказва помощ за понижаване на риска от всички хронични болести и се смята за " знамение " от доста лекари. Това, което прави ходенето най-хубавата форма на упражнение за вашето здраве е фактът, че то е елементарно за сърцето и ставите и затова оказва по-голямо влияние върху цялостното ви здраве. Тренировките имат по-голям и по-бърз резултат, само че могат да навредят на ставите ви.

Ето няколко изгоди от ходенето за здравето ви:

1. Ходенето контролира кръвното налягане

Корейското проучване, извършено от Корейския институт по спортна просвета в Сеул, откри, че 40 минути вървене дневно понижава равнището на кръвното налягане при хора с хипертония.

2. Ходенето се бори с рака на гърдата при дамите

7 часа вървене на седмица понижава риска от рак на гърдата след менопаузата с 14%. Жените, които са избрали да вървят повече от 7 часа седмично и в по-бърз режим, са имали 25% по-малко шансове да бъдат диагностицирани с рак на гърдата. Проучването твърди, че съществува мощна връзка сред физическата интензивност, изключително ходенето, и предотвратяването на рака на гърдата.

3. Разходката понижава риска от диабет

Изследване, оповестено през 2012 година, демонстрира, че минаването на 3000-7500 стъпки дневно може да бъде дейно при лекуване или предварителна защита на диабет вид 2. Също по този начин, би трябвало да се вършат почивки при по-дълги разходки или просто да се вършат по-къси разходки. С други думи, ходенето понижава равнищата на кръвната захар, които дават отговор за причиняване на диабет вид 2.

4. Ходенето оказва помощ за производството на витамин D

Учените от Университета в Западен Онтарио стигат до извода, че витамин D е мощно обвързван с нежните кости, фрактури и компликации при вървене. Един ефикасен метод да получите задоволително витамин D е да ходите 15-30 минути дневно, до момента в който слънцето към момента е на открито. По този метод създавате мощен щит против рак, множествена склероза и диабет - просто не забравяйте да употребявате слънцезащитни артикули!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР