Новата компания на Илон Мъск xAI набра $6 милиарда ново

...
Новата компания на Илон Мъск xAI набра $6 милиарда ново
Коментари Харесай

Новата компания на Илон Мъск за изкуствен интелект вече струва $24 милиарда

Новата компания на Илон Мъск xAI набра $6 милиарда ново финансиране. Така стартъпът на милиардера за изкуствен интелект към този момент се прави оценка на $24 милиарда, оповестява Bloomberg. Бизнесът, занимаващ се с създаването на AI, е подсилен от колосите в дяловото вложение Andreessen Horowitz и Sequoia Capital.

Новото финансиране идва по-малко от година след дебюта на xAI и е една от най-големите вложения в прохождащото поле на развиването на принадлежности с изкуствен интелект. Парите ще бъдат употребявани за стартирането на първите артикули на xAI на пазара, за създаване на съвременна инфраструктура и за ускорение развойната активност на бъдещи технологии.
 Снимка 653439
Източник:

Разработката на AI в стартъпа на Илон Мъск е мощно обвързвана с X, някогашната Twitter, където xAI пусна своята услуга Grok AI.
 Tesla направи Мъск със $175 милиарда по-беден
Tesla направи Мъск със $175 милиарда по-беден

Състоянието му се стопи на половина от ноември 2021 година до през днешния ден

Бизнесменът е измежду хората, които през цялото време застават зад концепцията за изкуствения разсъдък, като поддържа OpenAI преди стартирането на ChatGPT в края на 2022 година По-късно той се отдръпна от организацията и стартира да приканва за по-предпазливо развиване на технологията поради евентуалните рискове, които носи тя.

Мъск предвижда по кое време изкуственият разсъдък ще надмине човешкия 

Наскоро Илон Мъск предвижда, че новите модели с изкуствен интелект ще надминат човешкия разсъдък и то още до края на идната година или най-късно до 2026-а. Това ще се случи при положение, че доставките на електрическа енергия и хардуер могат да задоволят условията на все по-мощната технология.

Изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX и съосновател на OpenAI Мъск счита още, че AI е стеснен от съществуването на електричество и че идната версия на Grok - AI чатбот на стартъпа xAI, се чака да бъде подготвена до месец май.

" Ако определите Общия изкуствен интелект (AGI) като по-умен от най-умния човек на света, аз мисля, че това евентуално ще бъде реалност идната година или в границите на две години ", съобщи Мъск.

Според него неналичието на усъвършенствани чипове попречва образованието на модела на Grok версия 2.

Илон Мъск основа стартъпа xAI предходната година като противник на OpenAI, който той съди за занемаряване на първичната си задача да създава изкуствен интелект в интерес на човечеството, а не за облага. От OpenAI изрично отхвърлят обвиняванията.
 Илон Мъск предвижда по кое време изкуственият разсъдък ще надмине човешкия
Илон Мъск предвижда по кое време изкуственият разсъдък ще надмине човешкия

По-скоро, в сравнение с си мислим?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР