Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Изправят пред съда шофьор, блъснал и убил психично болен мъж на пътя Лом-Монтана

Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт против И.И. (на 31 години), блъснал и умъртвил пешеходец след приложимост на опиати.
Обвиняемият е дееспособен лидер на МПС, налагани са му санкции по административен ред за нарушавания на Закона за придвижването по пътищата и е осъждан.
Вечерта на 19 юни 2020 година той бил помолен от собствен другар си да го закара от Габровница до Монтана. Въпреки че бил използвал наркотично вещество, той се съгласил и дошъл в селото, съпроводен от приятелката си.
Около 22.30 ч. И.И. се движел с управлявания от него лек автомобил с двама пасажери по републикански път от Лом за Монтана. Шофирал със скорост 132 км/ч. при позволената отвън обитаемо място 90 км/ч. В същия миг в средата на пътното платно стоял мъж. Последвал удар сред него и ръководеното от обвинения транспортно средство, при което пешеходецът умрял.
Водачът не понижил скоростта на придвижването и не спрял, а траял да кара. Пристигайки в Монтана, посетил автокъща, където били установени деформациите по автомобила и счупеното предно панорамно стъкло.
Впоследствие очевидци на случая съобщили в полицията за осъщественото ПТП. На местопроизшествието бил осъществен оглед от следствено-оперативна група, а тялото на жертвата било превозено за аутопсия.
В хода на следствието е било открито, че потърпевшият е 52-годишният И.Г., измъчен от тежко психологично заболяване. Причината за гибелта му е множествена контузия.
От заключенията на осъществените химически експертизи била потвърдена приложимост на наркотично вещество, съдържащо тетрахидроканабинол, от лидера И.И.
Предстои делото против него да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР