Броят на случаите на рак на кожата във Великобритания продължава

...
Броят на случаите на рак на кожата във Великобритания продължава
Коментари Харесай

Все повече хора се разболяват от рак на кожата във Великобритания

Броят на случаите на рак на кожата във Англия продължава да нараства и благотворителна организация за битка с рака предизвестява хората да създадат повече, с цел да се предпазят от слънцето, оповестява БНР.

Cancer Research UK предвижда, че тази година ще има рекордни 20 800 диагностицирани случая с меланом по отношение на средногодишните 19 300 сред 2020 и 2022 година. Анализът на организацията демонстрира, че равнищата са се нараснали с съвсем една трета.

Увеличението се дължи частично на възходящото застаряване на популацията и повишението на осведомеността за признаците на рак на кожата. Докладът допуска, че към 17 000 случая на меланом всяка година могат да бъдат предотвратени, като съвсем девет от 10 са породени от мощната ултравиолетова  радиация.

Меланомите са сериозен тип рак на кожата, който може да се популяризира и в други елементи на тялото. Съществуват и немеланомни ракови болести на кожата, които нормално са по-чести и по-малко съществени от меланома. Според Cancer Research UK повишаването на случаите е обхванало всички възрастови групи, само че най-голямото нарастване е при възрастните над 80 години.

Младите хора са по-склонни да осъзнават връзката сред ултравиолетовите лъчи и рака на кожата, в сравнение с по-старите генерации, заключават учените, като допълват, че това значи, че те са по-склонни да вземат защитни ограничения при излагане на слънце спрямо по-възрастните хора.

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР