Китайски учени създадоха нов вирус, наподобяващ ебола, който може да

...
Китайски учени създадоха нов вирус, наподобяващ ебола, който може да
Коментари Харесай

Китайцисъздадоха вирус, който убива за три дни

Китайски учени сътвориха нов вирус, наподобяващ ебола, който може да убие човек единствено за три дни. Изследователи от Медицинския университет в Хъбей имитираха съставни елементи на смъртоносния вирус, който провокира безпорядък в Западна Африка сред 2014 година и 2016 година, в опит да проучат резултатите му.
Екипът употребява вирус, прочут като везикуларен стоматит, и го модифицира, с цел да носи гликопротеина (GP) от вируса Ебола. Те разгласиха откритията си в Science Direct.
Експериментът е тестван върху хамстери, които са били инжектирани с конструирания вирус и скоро развиха тежки признаци, сходни на тези на пациенти с ебола, в това число органна непълнота.
След инжектирането някои хамстери даже развиха струпеи по повърхността на очните си ябълки, което повлия на зрението им. „ Това е знак, че 3-седмични сирийски хамстери, инфектирани с вируса, имат опцията да играят роля в проучването на нарушаванията на зрителния нерв, породени от EVD “, написа в заключението, представено от " Телеграф ".
Изследователите прибавят още, че когато са събрали органите на мъртвите хамстери, те са забелязали, че смъртоносният вирус се е популяризирал в тялото им. Следи са открити в сърцето, далака, белите дробове, бъбреците, стомаха, червата и мозъчните тъкани, с най-високи равнища в черния дроб.
Те споделиха, че тяхното изследване дава " медицински противопоставяния против Ебола ". „ Като цяло този сурогатен модел съставлява безвреден, ефикасен и пестелив инструмент за бърза предклинична оценка на медицинските противопоставяния против EBOV (вирус Ебола) при условия на BSL-2, което би ускорило софтуерния прогрес и пробивите в оправянето с заболяването на вируса Ебола ”, пишат още откривателите в обявата си в Science Direct. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР