Хиляди демонстранти, настояващи за независимост, се събраха в тайванската столица

...
Хиляди демонстранти, настояващи за независимост, се събраха в тайванската столица
Коментари Харесай

Хиляди демонстранти в Тайван казват не на Китай

Хиляди стачкуващи, настояващи за самостоятелност, се събраха в тайванската столица Тайпе, с цел да изразят неодобрението си от позицията на Китай към техния остров, оповестява " Асошиейтед прес ".

Китай прекъсна контактите с държавното управление на тайванския президент Цай Ингвен скоро след встъпването ѝ в служба през 2016 година и ускори дипломатическия, икономическия и военния напън върху Тайван в опит да го принуди да се съгласи с настояването на Пекин, че самостоятелният остров е част от Китай.

" Искам да кажа на всеослушание не на Китай ", настоя 43-годишният протестиращ Пин Чен-вен, който е самонает, допълвайки: " Просто не съм склонен с реториката на Китай. Имаме наш личен суверенитет и Тайван е обособена страна. "

Друг протестиращ на демонстрацията в Тайпе, Куо Юнг-мин, 85-годишен презвитериански църковен свещеник и професор по еврейски език в Тайландския богословски институт и семинария, съобщи, че бранителите на обединяването би трябвало да се реалокират в Китай, в случай че считат, че това е по-добро място за живот.

" Трябва да сме същински тайванци, а не подправени китайци ", настоя Куо, добавяйки: " Няма никаква изгода да си китаец. Онези, които се застъпват за обединяването, към момента живеят в Тайван. Ако в Китай е толкоз хубаво, за какво просто не се реалокират в Китай? "

По време на послание на 10 октомври, когато е националният празник на Тайван, Цай Ингвен прикани Китай да не бъде " източник на спор " и даде обещание да укрепи защитата на Тайван против военните закани на Пекин. Цай сподели, че най-хубавият метод Тайван да се отбрани бил " да го направи необходимо и незаменимо за света ", като в същото време не влиза в открит спор в отношението си към Китай.

Китай и Тайван са разграничени след гражданската война през 1949 година, като Китай преглежда острова като част от територията си, като в случай че е належащо, може да си го върне със мощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР