Нападателят простреля Фицо с четири куршума от близко разстояние, докато

...
Нападателят простреля Фицо с четири куршума от близко разстояние, докато
Коментари Харесай

Състоянието на простреляния Роберт Фицо се подобрява след покушението

Нападателят простреля Фицо с четири патрона отблизо разстояние, до момента в който на 15 май министър председателят поздравяваше сподвижници след изнесено държавно съвещание в централния словашки град Хандлова.

Фицо беше улучен в стомаха и откаран в съществено положение, с риск за живота, в болница в регионалния център Банска Бистрица. 59-годишният политик претърпя неотложно няколкочасова интервенция, последвана от втора, два дни по-късно.

Университетската болница " Франклин Делано Рузвелт " в Банска Бистрица заяви в дневния си доклад, че от този момент той се усъвършенства, като днешният обзор е удостоверил това, предава Българска телеграфна агенция.

" Въз основа на резултатите от прегледите днешното съвещание на здравната комисия удостовери последователното възстановяване на здравословното положение на министър-председателя ", заяви държавното управление без повече детайлности.

Нападението, което е първият сериозен опит за ликвидиране на европейски политически водач за последните повече от 20 години, акцентира дълбокото политическо разделяне в словашкото общество, показва Ройтерс.

Полицията задържа нападателя на място. Прокуратурата по-късно упрекна Юрай Цинтула в опит за преднамерено ликвидиране, като той остава в ареста.

71-годишният обвинен съобщи пред съда, че е желал да нарани, само че не и да убие словашкия министър председател, тъй като не е бил склонен с политиката на държавното управление му. 

Почти незабавно след покушението управляващите оповестиха, че опитът за ликвидиране е по политически подбуди, а всички международни водачи, Европейски Съюз и НАТО осъдиха похищението върху министър председател на европейска страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР