Киберизмамниците вече започнаха да дават пари на хората, за да

...
Киберизмамниците вече започнаха да дават пари на хората, за да
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ: Измама в Тик-Ток и Телеграм точи хиляди от балъци

Киберизмамниците към този момент започнаха да дават пари на хората, с цел да ги зарибят. Подлъгалите се изкарват до 1000 лв., преди да почнат да губят средствата си.

Новата скица работи от няколко месеца. Започва със известие в уатсап или в телеграм. То е с  предложение за спомагателен приход, който е сред 100 и 300 лв. дневно.

Ако човек одобри, му споделят да се свърже с сътрудник, който ще му даде детайлности. Това към този момент наложително става в телеграм. Особеността на този чат е, че може да се изтрият вкупом изпратени и получени известия.

За да се идентифицирате пред сътрудника, получавате код. След като го изпратите, той ви приветства. Иска ваша банкова сметка, за предпочитане в револют, и получавате 10 лв. бонус. Иска се скрийншот, че са получени.

Тогава агентката, чието име в телеграм е Даниела, изпрати линк към краткотраен канал, в който ще се дават задания, а за осъществяването им се получават пари. В него се включвали единствено начинаещи. Самите задания са обикновени. Човек би трябвало да хареса 10 клипа в тикток и да изпрати скрийншотове за доказателство. Заплащането е 30 лв..

Методът за споразумяване на заплатите е, че всякога, когато се изпълнят 10 задания, ще се изплащат заплати, изяснява Даниела. След като получава скрийншотовете с харесаните видеа, споделя, че до минути ще преведе 30 лв..

Парите фактически идват бързо. Изпращач обаче е потребителка с имена Hristina Z.

Даниела бързо се включва с нови указания - неотложно да се напусне групата за начинаещи. Казва, че би трябвало да ѝ се написа на другия ден, само че не по-късно от 11,30 ч. Тогава щяла да прати покана за другата група, в която всички извършват дилемите си, откакто са минали първичното равнище.

На идващия ден фактически Даниела изпраща линк към нова група. Тя е озаглавена ВИП. Предупреждава, че човек може да написа в нея едвам след третия ден. Ограничението било въведено поради многото въпроси на новаци. Питанията си новите консуматори трябвало да насочат в чатовете с техните сътрудници.

Наглед групата наподобява като тази за новаците. Задачите се пращат през 30 минути, а не през 10, както в първата. Във ВИП групата админът праща първите 2 задания тъкмо в 12 часа на обяд. Те са клипове в тикток, които хората би трябвало да харесат. Скрийншотовете се пращат на сътрудника. До 9-ата задача всички бяха единствено за харесване. Десетата, без която човек не може да получи заплащането си, обаче се оказа по-различна. Тя изисква инвестиция от 60 лв..

Парите би трябвало да бъдат изпратени по сметка в банка и са за Майкъл Илиев. В основанието за заплащане би трябвало да написа, че са за храна или дарове. 

След изпращането на сумата Даниела потърси потвържение във финансовия отдел. Когато го получи, изпрати линк към уебсайт, в който би трябвало да се направи регистрация.

Това е едно от видеата, които измамниците желаят да бъде харесано.
Когато тя е подготвена, още веднъж се праща скрийншот. Веднъж получила го, Даниела дава код, който да се изпрати на нов акаунт в телеграм. Той щял да изясни изискванията на задачата. Гарантирано било, че човек ще завоюва 18 лв. над вложените 60. Отделно щял да си вземе и парите от другите задания, с което възнаграждението доближава 118 лв., защото има и
бонус от 10 лева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР