Нетаняху няма да може да се спаси от това да

...
Нетаняху няма да може да се спаси от това да
Коментари Харесай

Ердоган нарече израелците „варвари“ и сравни Нетаняху с Хитлер и Милошевич

" Нетаняху няма да може да се избави от това да бъде оплакван като (Слободан) Милошевич, (Радован) Караджич и (Адолф) Хитлер, на които подражава. " Това сподели президентът на Турция Реджеп Ердоган, представен от Анадолската организация. Държавният глава разкритикува Израел за нападението му през уикенда против Рафа, който преди този момент беше разгласен за " безвредна зона ".

" Нападението в неделя против Рафа, което пристигна след заповедта на Международния съд, разкри подлата и кървава природа на страната на терора " , сподели Реджеп Тайип Ердоган пред юристи в Истанбул в телевизионно послание, като се базира на Израел и заповедта на Международния съд да спре кръвопролитието.

Президентът се нахвърли и върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, като съобщи:

 
Изпадналият в неволя Нетаняху и неговата мрежа от убийци се пробват да разширят хватката си на власт, като избиват хора, до момента в който не съумяват да победят палестинската опозиция.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция

Ердоган също по този начин акцентира, че Турция ще направи " всичко по силите си, с цел да подсигурява, че тези (израелски) варвари ще бъдат изправени пред съда за осъществените от тях закононарушения " .

Най-малко 35 души бяха убити и десетки ранени, когато Израел нападна лагер за разселени хора в Рафа в неделя.

Нападението е станало покрай логистичната база на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) в Тал ал-Султан, оповестиха от медийната работа на Газа.

 
Свързани

Израелските самолети са се прицелили в няколко палатки в региона, оповестиха от медийната работа, като прибавиха, че са употребявани ракети и 2000-килограмови бомби.

По-рано силите за гражданска отбрана на Газа оповестиха, че набелязаният регион е приютил минимум 100 000 разселени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР