Хаос настана в сръбския парламент в четвъртък следобед, когато привърженици

...
Хаос настана в сръбския парламент в четвъртък следобед, когато привърженици
Коментари Харесай

Сблъсъци в сръбския парламент по време на изказване на Вучич

Хаос настана в сръбския парламент в четвъртък следобяд, когато последователи на опозицията, водени от десните партии Двери и Заветници, се насочиха към президента на Сърбия Александър Вучич , оповестяват сръбските медии.

Със скандиране " изменничество, изменничество ", " сърцето на Косово принадлежи на Сърбия ", те се насочиха към мястото, на което седеше президентът.

— OvoOno (@OvoOnoX)
В същото време станаха и членовете на държавното управление, които също се насочиха към президента. Стигна се до конфликти сред ръководещи и съпротива, които продължиха към 15 минути, след което се намеси защитата.

Президентът Вучич отиде в Народното събрание, с цел да показа основите на бъдещата политика на страната и проекта за решение на най-важните въпроси. Мнозинството го посрещна с продължителни овации и възгласи, като единствения президент в историята на Сърбия, пристигнал на диспути за Косово в Скупщината.

Chaos in the Serbian Parliament as ruling MPs block the way between the opposition and President Vučić
— Serbnews (@serbnews)
" За мен Конституцията на Сърбия е Светото писание, знам какво би трябвало да направя! Между оставането си на власт и Сърбия ще избера Сърбия ", сподели президентът в залата, където показа отчета за преговорния развой с Косово.

В отчета си от 10 точки той показа основите на бъдещата си политика и подсети, че през днешния ден ще се бори за Сърбия, както го е правил през последните 11 години.

Той уточни, че не може да разкрие френско-германския проект за Косово, само че добави, че това ще съставлява най-лошото, което следва за Сърбия , наблягайки, че няма какво да крие. Вучич изброи три неща, които не е поставял под изискване, само че повтори, че нищо не е подписвал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР