Хълцането е много важно за бебетата, защото регулира дишането им,

...
Хълцането е много важно за бебетата, защото регулира дишането им,
Коментари Харесай

Учени разкриха защо бебетата хълцат

Хълцането е доста значимо за бебетата, тъй като контролира дишането им, тъврадят английски учени, написа в. "Мирър ".

Хълцането развива мозъка, като провокира вълна от електрически сигнали. Тази интензивност оказва помощ на бебетата да се научат да управляват дихателните си мускули.

Затова и бебетата, родени прибързано, хълцат изключително доста - към 15 минути на ден.

"Когато се родим, мрежите, които обработват телесните чувства, не са изцяло развити. Затова установяването им е доста значимо за новородените " - сподели доктор Лоренцо Фабризи от Лондонския академични лицей.

Бременните, които спят встрани, са с по-големи шансове да имат крепко бебе

Учените са наблюдавали мозъчната интензивност на 13 бебета, като със датчици са отчитали и хълцанията им по придвижванията на тялото. Свиването на мускулите на диафрагмата поради хълцане съответствало на подчертана реакция в мозъчната кора под формата на три мозъчни талази. Според учените третата мозъчна вълна може да свързва звука от хълцането с възприятието за свиването на диафрагмата.

Макар и повода за хълцането при възрастните да остава неразбираема, мускулното стесняване може да се провокира от стрес, неспокойствие, ястие или пиянство.

"Резултатите ни накараха да се запитаме дали хълцането при възрастните, което наподобява единствено проблематично, може в действителност да е атрофиран инстикт, останал от най-ранното детство, когато то е имало значима функционалност ".

България е на трето място по най-дълъг отпуск по майчинство
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР