Hадзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри Теодора Петкова да поеме

...
Hадзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри Теодора Петкова да поеме
Коментари Харесай

Изхвърлиха Левон Хампарцумян като шеф на Уникредит Булбанк


Hадзорният съвет на УниКредит Булбанк утвърди Теодора Петкова да поеме позициите на ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк. Промяната ще влезе в силa на 1 май 2019 година след приемане на нужните регулаторни утвърждения от Българска народна банка.

Петкова ще замести Хампарцумян, който ще остане на тези позиции до края на април 2019 година, когато изтича неговият мандат след 18 години отпред на най-голямата банка в България. През идващите няколко месеца той ще работи с определения правоприемник за равномерен преход към новото ръководство. Левон Хампарцумян остава зает с банката и ще поеме надзорни функционалности.

„ Левон Хампарцумян е потвърден визионер в българския банков бранш. За мен и за УниКредит е чест, че работим дружно “, разяснява Карло Вивалди, шеф на УниКредит за Централна и Източна Европа.

„ Той е най-дългогодишният водач на банка от групата, което демонстрира високата оценка за неговата работа “, показва Карло Вивалди и прибавя: „ Радвам се, че индивидът, който ще поеме позицията основен изпълнителен шеф, е определен от сегашния екип на УниКредит. Това демонстрира готовността ни да развиваме сътрудниците и удостоверява нашия ангажимент към равнопоставеността на половете и многообразието “.

„ Гордея се с постигнатото от клиентите ни и от сътрудниците ми. УниКредит Булбанк е мощна, постоянна и добре готова за предстоящ напредък и съм уверен, че Теодора е верният човек да продължи този път и да води банката напред “, разяснява Левон Хампарцумян, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк.

Теодора Петкова е член на УС и основен риск шеф на УниКредит Булбанк. Тя е ръководител на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 година и става старши управител на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 година От 2009 до 2015 година Теодора е шеф на ръководство „ Кредитен риск “, а от септември 2015 година е шеф на Международния център в „ Корпоративно, капиталово и частно банкиране “.

Магистър е по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business. /vesti.bg

Източник: УниКредит Булбанк
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР