Ако си пропуснал поради някаква причина София Прайд“, не се

...
Ако си пропуснал поради някаква причина София Прайд“, не се
Коментари Харесай

Гей парадът в Солун обещава да смачка“ София Прайд“

Ако си пропуснал заради някаква причина „ София Прайд “, не се отчайвай! Само на два-три часа път от България, в Солун, сега се организира Европрайд 2024, а кулминационната точка на 9-дневните празненства ще е през уикенда.

Упорствайте – напредвайте – просперирайте! Това е мотото на EuroPride 2024 в Солун. Събитията се организират под патронажа и с финансовата поддръжка на Гръцката национална туристическа организация.

„ Солун Прайд “ завоюва правото да бъде хазаин на EuroPride на годишната обща среща на асоциацията в Гьотеборг, Швеция, през октомври 2017 година EuroPride в Солун в началото трябваше да се организира през 2020 година, само че беше анулиран заради пандемията от ковид. Членовете гласоподаваха на общото заседание през 2020 година, с цел да разрешат на Солунския прайд да бъде хазаин на EuroPride през 2024 година



Гей парадът ще се организира в историческия център на града към бялата кула, която ще бъде осветена в цветовете на дъгата

EuroPride е общоевропейско интернационално ЛГБТ събитие, включващо церемониал на гордостта, хазаин на който всяка година е друг европейски град.

Гей парадът в Солун сигурно ще пребори неколкократно софийския по гости. Само гостите от чужбина се чака да надминат 40 000.

„ София Прайд “ в последните години събира по десетина хиляди участници, в случай че се има вяра на уредниците.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР