Президентът Румен Радев разпореди проверка дали снайперисти пазят къщата на

...
Президентът Румен Радев разпореди проверка дали снайперисти пазят къщата на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Държавата буксува

Президентът Румен Радев разпореди инспекция дали снайперисти пазят къщата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в " Банкя ".

" Ако има закани за физическо лице, това не би трябвало да е социална опасност, а просто да се вземат съответни ограничения за неговата отбрана. Този вид отбрана се взема решение от комисия, в която взе участие Министерство на вътрешните работи ", коментира лидерът на " " Стефан Янев в предаването  " Денят ON AIR ".

Обявеният за интернационално търсене Евелин Банев - Брендо е влезнал в България и се е предал самичък на полицията. През 2018 година той беше наказан на шест години затвор за пране на пари от наркотрафик, само че не беше открит на адреса си. По този мотив Янев даде за образец Съединени американски щати, където в края на предходната година са преминали 300 хиляди незаконни мигранти през границата.

Янев разяснява възможностите  за бъдещото държавно управление.

" Правителството на малцинството може да сработи, само че какъв брой ще издържи, не е ясно. Вероятно няма да издържи в доста отдалечен небосвод. Българите на 9 юни всеобщо не излязоха да гласоподават. Политическото като деяние води до това, че непрекъснато отблъсква хората от урните. Страхът от евентуални избори през есента приказва, че изборната интензивност ще спадне още повече. Няма система, която да реши всички проблеми, които имаме. Важно е какво партиите вършат за хората. Този отлив на гласоподавателите демонстрира жълт картон на партиите, да не кажа червен. Основният проблем е, че политическото е в тежка криза и изходът от тази рецесия не се вижда ", сподели Янев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му партиите са се вторачили в себе си, а политиците нямат отговорността, ставайки народни представители, да водят разговор и да търсят взаимоотношение в полза на жителите.

" Хубаво е да има кабинет, който да взема решение проблемите на днешния ден. Да огледа в небосвод най-малко до на следващия ден. Държавата буксува. Политическото е това партиите да са обърнати към хората и да вземат решение техните проблеми ", акцентира водачът на " ".

Той изясни, че към нас постоянно ще е рисково, само че въпросът е какво следва от тази геополитическа обстановка и дали ние като страна сме готови. Според него рецесиите и войните водят до един общ извод - светът се трансформира.

" Нов международен ред следва. Вече се приказва не за многополюсен свят, а за мултимодален - дребни полюси, които ще дефинират районни политики и районни сили ", добави Янев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР