Изглежда нищо не може да уплаши туристите, които са решили

...
Изглежда нищо не може да уплаши туристите, които са решили
Коментари Харесай

Туристи се къпаха в морето край Кранево, въпреки замърсената с бактерии вода

Изглежда нищо не може да уплаши туристите, които са решили да плажуват в Кранево. Здравната ревизия предизвести, че във водата са открити наднормени количества фекални бактерии, които може да провокират инфекции. И все пак летовници не престават да се къпят. Причина за замърсяването на морската вода е повредата в пречиствателната станция " Албена " на 4 юни.

Въпреки рекомендациите на РЗИ, на централния плаж в Кранево и през днешния ден имаше туристи, които се къпят във водата. Припомняме, че здравната ревизия в Добрич разгласи, че след повредата в пречиствателна станция „ Албена ”, на 21 юни в морската вода са открити наднормени количества „ ешерихия коли “ и „ чревни ентерококи “.

Пробонабиране се прави през ден, като на следващия ден се чакат вторите резултати.

" Нашата задача е да осведомяваме плажуващите, че на този стадий не предлагаме да употребяват водата за къпане в тези сектори, тъй като съществува подобен евентуален риск. Лабораторните резултати демонстрират антропогенно замърсяване ", сподели пред Българска национална телевизия доктор Светла Ангелова, шеф на РЗИ Добрич.

Това може да провокира възможни чревни болести, в случай че къпещите се глътнат вода, разяснява още доктор Ангелова. Предупреждението обаче не е стигнало до всички.
СНХ 2 – екскурзиант, който излиза от водата

Как е водата?

- Турист: Много хубава е, днеска е идеално!

А знаете ли, че има отчасти замърсяване?

- Турист: Не, не споделиха нищо.

Други пък са скептично настроени към информацията.

" Мисля, че и предходната година бяха основали някакво такова състояние, аз по този начин си мисля, някакво конкуренция. Новините си го споделят и вестниците си го споделят. Влязох и се къпах, да, въпреки, че щерка ми споделя, че би трябвало да внимавам ", показа Билда Шабанова.

Пречистените отпадни води все още не се изхвърлят в морето.

" Имаме уверението както на оператора на пречиствателната станция, по този начин и на всички ангажирани със обстановката контролни институции, че този разлив е прекратен. Това обаче би трябвало да се потвърди с лабораторни проучвания, по тази причина продължаваме през ден следим ", разяснява доктор Светла Ангелова.

По принцип този плаж е с отлична оценка за качество на водите за къпане, съгласно европейските стандарти. Такива са множеството от 20-ет крайбрежни зони в област Добрич.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР