Как човек с три присъди в три държави, издирван от

...
Как човек с три присъди в три държави, издирван от
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Има две хипотези за появата на Брендо

Как човек с три присъди в три страни, търсен от „ Интерпол “, се появи самичък пред Софийския затвор – тематиката за Евелин Банев-Брендо разяснява Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията в ефира на БТВ.

„ Няма фигура в българския ъндърграунд, която да може да се съпостави с Брендо “, сподели в студиото на bTV Новините Безлов.

„ Прави усещане от следствията, по които има присъда, той се оказва основен фактор за вноса на кокаин от Испания към Италия. Ако погледнете следствията през 2012 година, приказваме за тонове кокаин по неговия канал. В Швейцария има големи изпрани пари. Известна наша тенисистка е наказана. Това е човек от огромен мащаб “, уточни Безлов.

„ Няколко пъти Брендо е изпускан – 2005 година, 2007 година, 2008 година. Впечатляващо от позиция на успеваемостта. Има отвод да се съобщи на Румъния. Оправдаван е на апелативна инстанция през 2014 година. Тогава е пуснат и породи опцията да изчезне “, разяснява той.

„ Появата му демонстрира, че той е избрал какво да направи. Хората, които имат усещане от него, това е добре пресметнато изпитание. Има догадка, че се пази от възмездие. Другата теза е, че слага българския съд в обстановка да интерпретира по какъв начин да лежи присъдите в Италия и Румъния и да бъдат съкратени. Вероятно е премислено. Самият факт, че той два пъти търси такова решение пред съда, дава съображение за такава интерпретация “, разяснява Тихомир Безлов.

„ Стана традиция да се завръщат “, сподели още той, припомняйки случаите с Васил Божков и Ангел Христов, прочут като Геле от Братя Галеви.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР