Гравитационни смущения на планетните обекти след Нептун подсказват, че зад

...
Гравитационни смущения на планетните обекти след Нептун подсказват, че зад
Коментари Харесай

След Плутон има още поне 2 планети

Гравитационни разстройства на планетните обекти след Нептун подсказват, че зад Плутон се крият най-малко още 2 незнайни планети. Ако това бъде доказано, границите на Слънчевата система ще се разширят.

До този извод са стигнали учените от университета Комплутенсе в Мадрид и от Кембриджския университет, откакто са анализирали резултатите от механизма Козай в Китай.

Уредът е отчел необичайно държание и систематизиране на обектите след Нептун, което съгласно специалистите може да се изясни единствено с съществуването на нови планети, които внасят гравитационен ужас.

Според общоприетата доктрина за транснептуновите обекти те би трябвало да орбитират на разстояние от към 150 астрономически единици и да са в орбитална низина или надолнище, сходно на планетите в Слънчевата система, без значение че са разпределени случайно. Това обаче не се удостоверява от наблюденията.

Астрономите са забелязали, че обектите след Нептун орбитират на разнообразни дистанции - от 15 до 500 астрономически единици, а наклоните им варират от 0 до 20 градуса, което е прекомерно извънредно.

 Слънчева система

Изобилието на обекти с непредвидени орбитални параметри ни кара да имаме вяра, че някакви невидими сили трансформират разпределението на орбиталните детайли и на най-отдалечените транснептунови обекти. Смятаме, че най-вероятното пояснение са други незнайни планети зад Нептун и Плутон – твърди специалистът по астрономия Карлос де ла Фуенте Маркос пред Universe today.

В изследването са били прегледани 13 галактически обекта, като измежду тях са били кометата 96Р/ Макхолц и планетата-джудже 2102 VP113, открита предходната година в облака на Оорт.

Специалисти считат, че планетата-джудже е под влияние на друга ледена планета, която е най-малко 10 пъти по-голяма от нашата Земя.

От наблюдението стана ясно и че дискът, който наскоро се намираше тъкмо до звездата HL Tauri, към този момент е на разстояние повече от 100 астрономически единици от нея.

Странното придвижване на тези небесни обекти може да обори теорията, която сега твърди, че след Нептун няма други планети в Слънчевата система.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР