Гражданската организация Сдружение “Път на младите” изявява своята подкрепа към

...
Гражданската организация Сдружение “Път на младите” изявява своята подкрепа към
Коментари Харесай

Сдружение “Път на младите” подкрепя Мая Манолова

Гражданската организация Сдружение “Път на младите” изявява своята поддръжка към госпожа Мая Манолова като претендент за кмет на София, оповестяват от организацията.

Сдружение “Път на младите” е самостоятелна гражданска организация, основана по смисъла на закона за юридическите лица с нестопанска цел, учредена през август 2019 година

Този май се явихме на Европейските избори с листа от 17 млади, образовани, публично дейни и политически необременени българи, решени да излязат на европейската и българска политическа сцена, показвайки на хората, че политиката не е мръсна дума. Че политиката може да бъде за всеки, който желае да взе участие и който има позиция. Че жителите имат право да упражняват надзор върху законодателната власт, взимайки поради, че те са моторът на тази власт, давайки на политиците своя избор. Ние поставихме въпроса за пробив на статуквото. И ще отстояваме тази позиция, показват от “Път на младите”.

През май месец Ви представихме нашата стратегия, която съдържаше точки засягащи значими тематики от социална значителност за развиването на една европейска страна. Сред тези точки се срещат: възбраната за горене на твърдо гориво, чиято цел е да усъвършенства качеството на въздуха, стопански стабилно развиване – насърчаване на дребен и междинен бизнес, електронно гласоподаване и цифровизация на администрацията, чиято цел е да улесни жителите и да има пряк надзор върху монополистичния метод на гласоподаване и ръководство, който следим до момента.

След поддръжката на хората, които ни дадоха своите 21 315 хиляди гласa, взехме решение да изявим нашата гражданска позиция по отношение на идните локални избори за кмет на град София. Съблюдавайки модела на ръководство на столицата за последните 14 години не може да останем безучастни към протичащото се и разрастващите се проблеми. Ние от съдружие “Път на младите” считаме, че всеки безсънен жител би трябвало да бъде заинтригуван и да отстоява своите цивилен позиции в една европейска столица, такава каквато би трябвало да бъде София. Каквато ние жителите желаеме да бъде тя. Подкрепата на даден претендент е волеизявление, в което изборът и отговорността са най-значими, тъй като ние имаме вяра, че всеки глас е от голяма важност.

На тези локални избори съдружие “Път на младите” изявява своята поддръжка към госпожа Мая Манолова – самостоятелен цивилен претендент, повдигнат от предприемчив комитет с присъединяване на нашия ръководител - Румен Чолаков. Г-жа Манолова е човек посочил за последните пет години своята угриженост, отговорност и съпричастност към ежедневните компликации на жителите. Било то майките на деца с увреждания, миньорите, презастрояването, казусът с мръсния въздух, корупцията в администрацията, монополът на публичните поръчки, както и доста други. Ние имаме вяра, че госпожа Манолова е достойният претендент и верният избор за кмет на град София. Че тя ще чуе жителите и ще отговори на техните въпроси, както и ще откри решение на техните проблеми. Тя ще застане като потвърдила се персона по време на мандата си на омбудсман и жител, а не като политически безотговорна марионетка, декларират от Сдружение “Път на младите”.

В борбата за София няма цвят. Тя е борба на концепциите, само че най-много на дейностите. Ние поддържаме дейните хора, тези които освен слушат, само че и чуват българите. Затова и оказвайки поддръжка на госпожа Манолова ние ефективно се включваме в правенето на нейната стратегия. Проблемът с пренаселването на столицата е основен освен инфраструктурно, само че и чисто логистично-транспортен, а точно паркирането и зоните сложени от Център за градска подвижност.

Ние от “Път на младите” считаме, че е редно парите на жителите, събрани от зоните за паркиране и от санкциите за погрешно паркиране да бъдат вложени назад за възстановяване на инфраструктурата на града- създаване на подземни или надземни паркинги и несъмнено това да бъде транспарантна процедура, когато се стигне до изпълняването ѝ. Друг основен проблем е публичният превоз. Маршрутите са дълги, несъобразени с придвижването и с потребностите на работещите чиновници, както и на жителите.

Считаме за редно Столична община да обърне внимание на това като: съобрази маршрутите на публичния превоз с пътната мрежа; да сътвори повече линии за нощен превоз, които да обслужват повече квартали – нощните линии са единствено четири за цялата столица; да съобрази потребностите на чиновниците и да усъвършенства съответното им възнаграждение; да вкара обединен билет с електронен вид, годен най-малко 75 минути за целия публичен транпорт съгласуван ценово, образец за това са водещи европейски столици; Ние имаме вяра, че госпожа Манолова ще бъде верният избор на жителите, който ще поведе борбата за смяна на столицата. Защото всички желаеме чиста, зелена и европейска София, допълват от сдружението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР