Министерството на здравеопазването (МЗ) е задействало повторната процедура, по която

...
Министерството на здравеопазването (МЗ) е задействало повторната процедура, по която
Коментари Харесай

МЗ с нова процедура: Разрешават ли на „Търговска лига“ да построи болница?

Министерството на здравеопазването (МЗ) е задействало повторната процедура, по която да бъде позволено на компанията " Търговска лига " да построи болница с 550 кревати в софийското село Казичене. Това излиза наяве от информация, изпратена до БНР от Изпълнителната организация " Медицински контрол ". 

По-рано този месец същата частна компания получи от служебното държавно управление разрешеие да построи болница с името " Мама и аз " в София, само че решението впоследстиве беше анулирано.

Преди три години вложителят подава заявление, че желае да разкрие нови медицински действия на нов адрес - в село Казичене, които да се водят към съществуващата болница " Сърце и мозък " в Плевен. 

 Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран 3 мин. Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран 3 мин. Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците

Нито планът, нито решението имат за цел основаването на някаква „ национална частна детска болница “, написа в своя позиция компанията вложител

Новото лечебно заведение ще е с над 500 кревати, 26 медицински специалности - в това число педиатрия, неонатология и гинекология. Срокът за съоръжение на болничното заведение и асортимент на личен състав е 3 години, цената на плана - 45 милиона лв.. 

Процедурата е приключена през лятото на 2022 година, като здравният министър Асена Сербезова отхвърля разрешението. Мотивите - наличните благоприятни условия за лекуване надвишават потребностите на популацията от здравна помощ в региона. След правосъдно обжалване, в края на предходната година Върховният административен съд анулира дадения отвод и връща процедурата изначало. 

Притесненията са свързани най-вече с дефицита на лекари и медицински сестри

Към момента организация " Медицински контрол " събира информация, с цел да оцени има ли потребност от нова многопрофилна болница на територията на Столичната община. През март е изпратено питане до Здравната каса за опциите лечебното заведение да работи с публични пари. Отговорът не е подготвен, обясниха от НЗОК.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР