Бившият държавен секретар на САЩ и бивша първа дама Хилъри

...
Бившият държавен секретар на САЩ и бивша първа дама Хилъри
Коментари Харесай

Хилъри Клинтън отново е в България

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати и някогашна първа дама Хилъри Клинтън е още веднъж в България.

Срещата на Глобалната самодейност на Клинтън в София е през днешния ден, а задачата на форума е да поддържа начинания за женското водачество и по-справедлив достъп на дамите до капитал, претовареност и прогрес.

Инициативата събра над 200 международни водачи от обществения и частния бранш, измежду които и президентката на Косово Вьоса Османи и Чери Блеър, брачната половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър.

 Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран 3 мин. Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците  Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота 2 мин. Температурите се покачват, доста слънчеви часове в събота  Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран 3 мин. Експерти: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо е политически стимулиран  След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата? 3 мин. След 12-часовата укрепление на служител на реда: Как се стигна до извеждането му от къщата?  13 са ранени при конфликт на два влака в Белград 1 мин. 13 са ранени при конфликт на два влака в Белград  Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година?  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците

Хилари Клинтън е в София по покана на ръководителя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.

Това сочи допитване на " Галъп "

Това е третото ѝ посещаване у нас. За първи път тя идва в България през 1998 година като първа дама на Съединени американски щати. По време на пътуването си тогава открива конференцията „ Жените през XXI век " в София, подкрепяйки дамите в България и в цяла Югоизточна Европа. Преди 12 години Клинтън още веднъж посети страната ни в качеството си на държавен секретар. Тогава тя повдигна тематиката за енергийната сигурност и независимостта на страната.

Хилъри Клинтън беше и претендент за президент на Съединени американски щати през 2016 година Тогава тя се изправи против Доналд Тръмп.

Клинтън има намерение да продължи интензивно да пази политическите си възгледи, само че не и посредством държавни постове

Дейността ѝ към днешна се развива в няколко посоки – създател е на няколко книги, участник е в документалния филм „ Хилъри “, който споделя за живота ѝ, а от 2023 година е професор по Международни и обществени връзки в Колумбийския университет в Ню Йорк.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР