Google засилва още повече връзките си с общността на свободния

...
Google засилва още повече връзките си с общността на свободния
Коментари Харесай

Google са вече платинен партньор на Linux Foundation

Google ускорява още повече връзките си с общността на свободния код.
Linux Foundation разгласи, че статута на Гугъл в организацията се трансформира от „бронзов“ на „платинен“ член, предава ZDNet. Тази смяна обезпечава достъп на компанията до място в борда на шефовете на фондацията, което ще се заеме от Сара Новотни, понастоящем началник на тактиките, свързани с изобретение код за Гугъл Cloud Platform.

Новотни е експерт в свързването на бизнес света с този на технологиите като има опит като началник на връзките с разработчиците в NGNIX и като програмен шеф на O’Reilly Open Source Convention. Освен, че управлява стратегическите интервенции, свързани с открития код за облака на Гугъл, тя дава отговор и за Kubernetes общността към компанията.

„Отвореният код е основна част от културата на Гугъл и ние от дълго време знаем какъв капацитет за бърз напредък има откритата екосистема – да е по-устойчива и адаптивна във време на промени и способна да основава по-добър програмен продукт. Работейки в тясно съдействие с Linux Foundation, ние ще можем да се ангажираме по-тясно с общността като цяло и да продължим да построяваме една по-приветстваща екосистема, към която всеки може да способства с нещо“, съобщи Новотни при анонса за включването ѝ в борда на шефовете на фондацията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР