Пиастри и Ландо Норис допълват тройката след квалификацията Трикратният световен

...
Пиастри и Ландо Норис допълват тройката след квалификацията Трикратният световен
Коментари Харесай

Верстапен изравни рекорд на легендата Сена и ще поведе колоната на Имола

Пиастри и Ландо Норис допълват тройката след квалификацията
Трикратният международен първенец Макс Верстапен с " Ред Бул " изравни върха на Айртон Сена от осем поредни полпозишъна, когато направи най-бързата обиколка в квалификацията за място Гран при на Емилия Романя на пистата " Имола ".

Верстепен записа време от 1:14.746 минута и ще потегли от първа позиция в утрешното съревнование. За него това е седми полпозишън за сезона и 39-и в кариерата.

Серията на Сена беше сложена през 1988/1989 с " Макларън ", а Верстапен стартира своята в Абу Даби в края на предишния сезон и към момента не е надвит в квалификациите през 2024-та. Шампионът имаше проблеми при започване на уикенда на " Имола ", откакто зае пето, шесто и седмо място в трите тренировки, само че след квалификацията сподели по радиото:

" Това е ужасно начало на годината и доста особено. Изминаха 30 години, откогато той умря, толкоз съм удовлетворен, че завоювах. В прочут смисъл това е прекрасен спомен за него. Той беше необикновен водач ", добави нидерландецът, представен от Българска телеграфна агенция.

Оскар Пиастри с " Макларън " се причисли към първенеца на първия ред, само че стюардите ще проверяват австралиеца за допустимо нарушаване на правила в първата фаза на квалификацията. Той остана на 0.071 секунди от водача.

Ландо Норис, победител в предходното съревнование в Маями, се класира трети за " Макларън ", а Шарл Льоклер с " Ферари " ще потегли четвърти на домашната писта на италианския тим.

" Ред Бул " завоюва 21 от общо 22-те надпревари, извършени през 2023-а, само че към този момент беше надвит два пъти в шест старта тази година с помощта на Сайнц в Австралия и на Норис в Маями.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР