Голяма новина за новия български еврокомисар.Урсула фон дер Лайен предлага

...
Голяма новина за новия български еврокомисар.Урсула фон дер Лайен предлага
Коментари Харесай

Извънредно! Урсула с ключово решение за България

Голяма вест за новия български еврокомисар.

Урсула фон дер Лайен предлага Илиана Иванова за еврокомисар. Това е станало след извършени изявленията и с двамата претенденти. Сега Иванова би трябвало да мине чуване в Екологичен потенциал., написа Блиц. 
-->
Иванова ще резервира ресора на Мария Габриел - Иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша.

Фон дер Лайен благодари на втория български претендент Даниел Лорер.

„ Вчера организирах събеседване с претендентите, препоръчани от българското държавно управление за поста на комисар - господин Даниел Лорер и госпожа Илиана Иванова. И двамата демонстрираха огромна ангажираност към Европейски Съюз и към работата на комисар. Освен това имат подобаващ опит за този пост ”, декларира Урсула фон дер Лайен.

„ След тези изявленията взех решение да предложа на Съвета и на Европейския парламент назначението на госпожа Иванова на поста комисар. Тя ще дава отговор за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта ”, показва ръководителят на Европейска комисия.

Фон дер Лайен отбелязва, че Илиана Иванова има опит в Европейски Съюз, защото от 2013 година е член на Европейската счете палата. Преди това, сред 2009 и 2012 година, тя е била член на Европейския парламент и заместник-председател на Комисията по бюджетен надзор.

Опитът й бил от решаващо значение за водещата стратегия на Европейски Съюз за научни проучвания „ Хоризонт Европа ", показва още Фон дер Лайен.

До момента Иванова бе ръководител на Комитета за надзор на качеството в ЕСП. Иванова е била три мандата председател на Втори одитен състав, отговарящ за " Инвестиции за доближаване, напредък и приобщаване ".Илияна Иванова е виновен докладчик за одити в региона за оценка на образованието, финансирано от европейски политики, младежката претовареност, самодейността Индустрия 4.0 и цифровите нововъведения в Европа.

Председател е на комитета за надзор на качеството, отговарящ за контрола върху всички одити, свързани с Плановете за възобновяване и резистентност.От 2009 до 2012 година е била член на Европейския парламент, като е определена за заместник-председател на комисията по бюджетен надзор и като член на комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите. От 2007 до 2009 година е член на Столичния общински съвет. В интервала 2004-2006 година е анализатор в банки и финансови институции в Далас и Аризона, Съединени американски щати.

През 1999 година получава магистърска степен по интернационалните стопански връзки от Икономическия университет във Варна. Владее британски, френски, немски и съветски език.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР