Голяма част от застрахователните компании се възползват от недобрата информираност

...
Голяма част от застрахователните компании се възползват от недобрата информираност
Коментари Харесай

Янко Янев в помощ на потърпевши при пътни инциденти

Голяма част от застрахователните компании се възползват от недобрата осведоменост на пострадалите при пътнотранспортни катастрофи, като имат практиката да изплащат доста по-ниски компенсации от полагаемите. Срещу такива практики от страна на застрахователните сдружения се бори юрист Янко Янев.

Едни от най-популярните тактики, които фирмите употребяват, с цел да понижат сумата на компенсацията, е да оспорят тази, за която се е направил ремонтът на автомобила. Схемата е лесна и доста хора съумяват да паднат в „ клопката “. На процедура фирмите оспорват легитимността на осъществения ремонт на автомобила, като настояват, че сумата е повишена, още повече когато това се отнася за по-стари транспортни средства.

В други случаи застрахователите принуждават пострадалите да подпишат съглашение за сума, доста по-ниска от полагащата им се. Този документ лимитира правото на ищците да предяват искания по правосъден път за по-висока сума. От друга страна, при отвод на клиентите да подпишат съответното съглашение компанията или понижава препоръчаната сума, или изцяло отхвърля да изплати обезщетение. 

В доста случаи се получава противоречие сред общите условия на застрахователя и тези по полицата. В този вид проблеми, когато има затрупан риск за „ кражба “, част от фирмите държат колите да имат инсталирани алармени системи, което в изискването на застраховка „ Гражданска отговорност “ не участва.

Ето за какво от асоциацията за отбрана на застраховани и потърпевши при ПТП предлагат при настъпване на застрахователно събитие хората да потърсят услугите на експерти в този вид право, с цел да пазят ползите им.

Янко Янев се занимава със застрахователни проблеми от 2008 година насам, откакто самият той претърпява пътен случай, след който едвам не остава неподвижен. С течение на годините той и екипът му от експерти в региона на застраховането, гражданското и комерсиалното право и недвижимите парцели, завършват сполучливо стотици случаи.

Янко Янев е роден през 1974 година в град Хасково. Завършва висшето си обучение, със степен магистър по право, в Югозападен университет „ Неофит Рилски “, като поставя наложителния си едногодишен стаж в София. През 2001 година стартира практиката си като юрист в доста известна софийска адвокатска фирма, а няколко години по-късно отваря своя лична още веднъж в столицата. С разрастването на практиката си адвокат Янко Янев разкрива офиси и в Пловдив и Велико Търново, с концепцията допустимо най-вече хора да имат достъп до качествени правни услуги.

С годините адвокатската фирма израства като една от най-водещите в сектора, а на професионалната помощ на юрист Янко Янев и екипа му са се доверили даже Синдикатът на чиновниците в Министерството на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР