Ремонт ще започне на автомагистрала Тракия“ в участъци край областите

...
Ремонт ще започне на автомагистрала Тракия“ в участъци край областите
Коментари Харесай

След края на лятото ремонтират АМ „Тракия“ край Сливен и Ямбол

„ Ремонт ще стартира на автомагистрала „ Тракия “ в сектори край областите Сливен и Ямбол, само че това ще стане след края на дейния туристически сезон, с цел да не се основават тапи по пътищата “.

Това съобщи служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова пред „ Българска национална телевизия “. 

Тя добави, че ограничения се взимат и по Автомагистрала „ Струма “, където през днешния ден поради упования трафик от Гърция и Банско към София е въведена краткотрайна организация на придвижване, спрени са и тежкотоварните коли.

„ Много думи се споделиха за пътните поправки – чухме за ниски цени, високо качество, бързо осъществяване, а качеството на пътищата се утежнява. За да имаме положителни пътища, най-съществен е контролът по време на строителството, по тази причина органите би трябвало да са виновни в работния развой, а не след довеждане докрай да гледаме феномена „ ремонт на ремонта “. Това е нашата цел както администрацията, по този начин и пътния отрасъл да работи в успокоение, да има предвидимост и да има надзор на качеството “.

По отношение на построяването на Автомагистрала „ Хемус “ министър Коритарова осведоми, че в последните години строителството е било прекратено , само че встъпвайки в служба е заварила  стартирали действия по индексирани контракти.

„ За да стартират обаче действителни строителни действия първо би трябвало да се санират започнатите сектори, с цел да са във типа, в който бяха през 2021 година “

До края на годината ще бъде приключен сектор 1 от автомагистралата сред Боаза и Плевен , а втори и трети стадий до края на 2026 година Там са възобновени всички действия.  За сектор 9 – сред Шумен и Търговище   следва издаването на позволение за градеж, което значи, че и там може да се работи. 

Липсват 500 лекари за колите за спешна помощ у нас, макар заплатата от 4000 лв.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР