В края на месец юни започва ремонт на Дунав мост

...
В края на месец юни започва ремонт на Дунав мост
Коментари Харесай

Ремонтът на Дунав мост при Русе ще завърши през лятото на 2026 година

„ В края на месец юни стартира ремонт на Дунав мост при Русе, а дейностите ще не престават две години. “

Това разгласи пред „ Българска национална телевизия “ министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова . Тя добави, че цената на ремонтните действия е 45 млн. лева, които са обезпечени от бюджета.

Ще се обнови българският сектор от оборудването, което не е ремонтирано от 70 години. Ще се подмени цялата структура – панели, хидроизолация, пътната настилка и останалите детайли. Движението няма да се стопира. Ще се минава еднопосочно, като трафикът ще се контролира със светофар. „ В доста къси интервали ще се стопира цялото придвижване, тъй като някои детайли няма по какъв начин да се подменят другояче. Разчетите ни обаче сочат, че няма да има по-сериозни тапи от тези, които стават и сега “, изясни районният министър. За да се облекчат оптимално пътуващите, АПИ ще организира осведомителна акция, която ще осведоми за организацията на придвижване и другите възможности за пътешестване. До края на месец юли следва да се пусне и фериботна линия сред България и Румъния, която също ще облекчи трафика.

„ Състоянието на пътищата е незадоволително и всички ние като водачи виждаме това. Затова на среща с управлението на АПИ и с регионалните пътни ръководства в страната разпоредих да бъде направен разбор в границите на една седмица, с цел да се знае къде би трябвало да се възнамеряват належащите поправки. Едни от главните дейности, които ще бъдат подхванати, е обезпечаване на сигурност на сериозните точки на пътната инфраструктура, почистването на треви и шубраци, възобновяване на пътната маркировка и изчезналите пътни знаци, унищожаване на детайлите, които пречат на видимостта на кръстовищата “.

Тя добави, че пътищата няма да се оправят с магическа пръчка и за къс интервал от време, само че би трябвало да се стартира тяхното поддържане. В последните три години т е не са ремонтирани , тъй като няма настоящи контракти за настоящо поддържане.

АПИ вкарва промени за улеснение на трафика в последния почивен ден

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР