Голяма част от човешкото тяло е съставено от вода. По-голямата

...
Голяма част от човешкото тяло е съставено от вода. По-голямата
Коментари Харесай

Безценни билки за отводняване на организма

Голяма част от човешкото тяло е формирано от вода. По-голямата част от нея се намира в клетките и клетъчната протоплазма.

Тя е структурирана, в непрекъснато придвижване, има висока биологична интензивност, като главната й функционалност е да защищава организма от нездравословните въздействия на околната среда.

Точно и заради тази функционалност на скъпата течност тялото ни би трябвало да има добър воден баланс. Знае се, че при някои заболявания организмът може стартира да задържа вода, което да утежни в допълнение положението му.

Има създадени лекарства, които могат да оказват помощ за решаването на този проблем, само че за благополучие природата е дала ефикасни средства за отводняване на организма и поддържане на водния му баланс, без да натоварваме тялото си с непотребна химия.

Когато в организма се задържа вода, в разнообразни елементи на тялото се образуват отоци, които в следствие водят до мощни болки в тези му елементи.

Ако подутините са в региона на краката, ръцете, корема, хубаво е да се консултирате с доктор, с цел да не би казусът да идва от бъбреците или сърцето, а не да се дължи на задържането на вода.

Ако въпреки всичко положението е подбудено от непотребните течности в организма, подобаващите естествени лекове са корени пирей, листа мечо грозде, листа черна боровинка, дръжки от череши, коса от царевица, стръкове пача трева.

 Чай от Глухарче

Смесват се и се взима една супена лъжица и се пуска в половин литър вряла вода. Вари се пет минути, прецежда се и се пие преди всяко ястие.

Също ефикасен лек, който е необятно употребен в националната медицина за отводняване, е чай от глухарче, бял равнец и пирей. Изсушените билки се накисват за едно денонощие в студена вода. След това се сваряват и оставят да престоят за още едно денонощие.

Напитката, която може да се овкуси с лъжица мед, има мощен отводнителен резултат. Отделно от това стопира и предотвратява инфекциите в пикочните пътища и поддържа здравето на отделителната система. Не на последно място потреблението на тази запарка води до прекъсването на образуването на камъни в бъбреците.

Най-ефикасното средство за отводняване обаче е… водата. Казано е, че водата гони другата вода. В случаите на задържане на вода в организма избягвайте безалкохолни питиета, кафе и алкохол, а приемайте най-малко 3 литра вода на ден, която като най-естественото пикочогонно средство ще възвърне салдото в организма, а също така ще ви помогне даже и да отслабнете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР