Големи полицейски формирования Косово навлязоха в населената със сърби северна

...
Големи полицейски формирования Косово навлязоха в населената със сърби северна
Коментари Харесай

Полицейски сили на Косово навлязоха в регионите със сръбско население

Големи полицейски формирования Косово навлязоха в обитаемата със сърби северна част на страната и блокираха северната част на Косовска Митровица, заяви порталът " Косово онлайн ".

Над 200 въоръжени специфични сили на косовската полиция, съпроводени от бронирани транспортни средства, навлязоха от южна (албанска) в северна (сръбска) Митровица. На видеото, оповестено от портала, се виждат редици от косовски служители на реда по улиците. Отбелязва се, че ситуацията е напрегната, жителите на сръбската част на града се събират по улиците, кафенетата и магазините са затворени.

Във вторник представители на изборната комисия на Косово, ескортирани от полиция, нахлуха в пространствата на общинските изборни комисии в обитаемоте със сърби Зубин Поток, Лепосавич и Северна Митровица. Тогава засвириха сирени за въздушна паника, чуваха се изстрели и детонации на петарди. Местни портали оповестиха, че в постройката на комисията в Косовска Митровица полицията е обезвредила невзривена граната. Тогава косовският министър председател Албин Курти разгласи, че ще усили интензивността на полицията.

Косовската президентка Вьоса Османи насрочи за 18 декември предварителни общински избори в обитаемата със сърби северна част на страната. Политическите представители на сърбите, които преди този момент се отдръпнаха от всички структури на самопровъзгласилата се република в символ на митинг, оповестиха протест на изборите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР