23 май ще бъде Видовден за Сърбия. Всичко ще стане

...
23 май ще бъде Видовден за Сърбия. Всичко ще стане
Коментари Харесай

Вучич: 23 май е Видовден за Сърбия, ООН не ни плаши

„ 23 май ще бъде Видовден за Сърбия. Всичко ще стане ясно - кои са нашите другари, кои са подправени другари и кои са тези, които в никакъв случай не са били наши другари “.

Това съобщи сръбският президент Александър Вучич във видеообръщение от Ню Йорк. Днес Общото заседание на Организация на обединените нации ще гласоподава Резолюцията за геноцида в Сребреница.

През юли 1995 година в босненския анклав Сребреница сръбските сили, командвани от военачалник Ратко Младич и Радован Караджич, избиха единствено за няколко дни над 9000 души. До през днешния ден са открити телата на над 8000 от тях. Те са заровени в местността Поточари край Сребреница.

" Ще има доста двуличие и лъжи. Онези, които вършат всичко против Сърбия, ще ни обяснят, че в действителност го вършат " за " Сърбия. Те си мислят, че схващат нашите ползи доста по-добре от нас самите “, сподели президентът.

Вучич уточни, че 23 май ще бъде най-трудният ден за него, откогато ръководи страната.

„ И при мен е Видовден. Ще видя дали ще съумея да се опълчва на най-големите, най-силните, най-безразсъдните, най-наглите, от които съвсем всички избягаха или съвсем всички се отдръпнаха през последните няколко дни. Уплашиха ги с бруталните си закани, за които също ще ви опиша. Те не могат да уплашат Сърбия. Никога не биха могли да я изплашат. Просто се тормозя дали ще се оправя със задачата, с цел да не отчайвам хората си ”, съобщи той.

Александър Вучич даде обещание на сърбите, че ще даде " всичко от себе си, защитавайки достойнството и имиджа на нашия народ ".

" Ще се боря за нашата реликва, за нашата Сърбия ", акцентира сръбският президент.

БГНЕС напомня, че през лятото на трагичната 1995 година актуалният сръбски президент Александър Вучич е министър на информацията в кабинета на диктатора Слободан Милошевич. Пред Народното събрание в Белград Вучич декларира, че „ за всеки погубен сърбин ще бъдат по 100 босненци. “ /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР