Големи пожари бушуват и в Европа.Най-малко 8 големи пожара бушуват

...
Големи пожари бушуват и в Европа.Най-малко 8 големи пожара бушуват
Коментари Харесай

Пожари и в Европа - пламъци бушуват във Франция и Черна гора

Големи пожари бушуват и в Европа.

Най-малко 8 огромни пожара бушуват във Франция. Най-серионо е ситуацията в югозападната част на страната, в региона на департамента Жиронд.

В битката с пламъците са потърпевши двама пожарникари, повече от 4000 души са евакуирани. Изпепелни са 16 постройки - жилищни и икономически. Огънят е обхванал повърхност от над 6000 хектара.

От вътрешното министерство обявиха, че са изпратили подкрепление от още 1000 пожарникари, 9 самолета и два хеликоптера, които да се включат в гасенето. Франция е поискала помощ от европейските страни. Швеция и Италия са първите откликнал и се включат в битката с огъня със профилирани самолети.

Армията на Черна гора се включи в гасенето на пожари в региона на Залива Бока. Районът е известна туристическа дестинация. По информация на локалните управляващи няма заплаха за популацията и гостите на околните обитаеми места - Пераст и Рисан.

В продължения на 9 часа 2 хеликоптера са гасили пламъците в региона. Днес се чака Хърватия да изпрати аероплан, с цел да помогне за преодоляването на стихията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР