Главният изпълнителен директор Браян Крзанич получил $25 млн. долараБраян Крзанич

...
Главният изпълнителен директор Браян Крзанич получил $25 млн. долараБраян Крзанич
Коментари Харесай

Шеф на Intel продал акциите си, знаейки за уязвимостта

Главният изпълнителен шеф Браян Крзанич получил $25 млн. $

Браян Крзанич твърди, че продажбата на неговите акции в Intel не е била обвързвана с узнаване на информация за съществуването на сериозна накърнимост в процесорите на компанията

Информациите за две рискови уязвимости във всички процесори на Intel, както и в част от продуктите на AMD и ARM, които са съществена тематика на софтуерните медии в последните дни, бе допълнена от забавно разобличаване за… продажба на акции.

Главният изпълнителен шеф на Intel Брайан Крзанич знаел за уязвимостта, когато през ноември предходната година продаде съвсем всичките си акции в компанията, оставяйки единствено най-малък пакет от 250 000 акции, който е задължен да има в границите на трудовия си контракт, заяви CNBC.
още по тематиката
Предполага се, че Крзанич е получил към 25 млн. $ за акциите си в Intel. Въпреки че сумата не е огромна за управител от неговия сан, самата транзакция повдига въпроси.

Крзанич към този момент съобщи, че продажбата на акциите не е била обвързвана с узнаване на информация за съществуването на сериозна накърнимост в процесорите на Intel. Не е изключено обаче от Комисията по скъпи бумаги и тържища да подхващат следствие на случая.

Прокрадват се отзиви, че Intel и други компании са били известени за уязвимостта в процесорите още през юни предходната година. Откритите бъгове крият съществени опасности за сигурността, а отстраняването им постанова пренаписване на части код в операционните системи и стартиране на кръпки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР