Главна дирекция Изпълнение на наказанията отвори обществена поръчка за реконструкция

...
Главна дирекция Изпълнение на наказанията отвори обществена поръчка за реконструкция
Коментари Харесай

За близо 3 млн. лв.ремонтират голям затвор

Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " отвори социална поръчка за реорганизация на затворническо общежитие от открит вид „ Хеброс “ с отделяне на преходно поделение (half way house ) и възстановяване на материалните изискванията в корпуса на пандиза в Пловдив. Прогнозната стойност на публичната поръчка за осъществяване на ремонтните действия е 2 273 036 лв. без Данък добавена стойност или 2 727 644 лв. с Данък добавена стойност, прецизира Trafficnews.bg.

Заложената реорганизация на съществуващи здания на територията на затворническо общежитие от открит вид „ Хеброс” целят да се основат модерни условия за настаняване на наказаните лица при изтърпяване на наказванията отнемане от независимост, както и основаване на удобни хигиенични и санитарно-битови условия в унисон с условията на европейските правила и стандарти, написа в предмета на поръчката.

Припомняме, че през последните години страната е наказана за милиони левове от пандизчии и арестанти, които се базират на полагащите им се най-малко 4 кв.м. повърхност, както и хигиенични и битови условия, които са контролирани от европейски наставления.

По създание капиталовият план планува преустрояване на съществуваща постройка, употребена за трапезария, с разгъната застроена повърхност 120 кв.м. и съществуваща стопанска постройка с разгъната застроена повърхност 1790 кв.м. Предвижда се да се подменят сградни и площадкови съоръжения, като се плануват построяването на санитарни възли в обособените спални пространства (килии), общи етажни бани, кухненски и спомагателни пространства, спортни площадки и спортна зала, фитнес, перално поделение, котелно помещение, административни пространства за надзорния и административния състав.

За затворническата база, намираща се на бул. Александър Стамболийски № 4 в Пловдив, има влезнало в действие Разрешение за градеж от края на 2021 година.

Затворническо общежитие „ Хеброс “ се образува през 1992 година в Пловдив. До тогава към пандиза действа затворническо общежитие от закрит вид в с. Баня и общежитие от открит в гр. „ Сопот “, ситуирано в постройка на Вазовските машиностроителни фабрики. През пролетта на 1992г. общежитието от открит вид се реалокира на територията на земеделското стопанство на затвор гр. Пловдив /южно от бул. „ Александър Стамболийски/ и се преименува на затворническо общежитие „ Хеброс “.

Крайният период за осъществяване на поръчката е до 510 календарни дни. Критерият за възлагане ще бъде препоръчана най-ниска цена, само че има редица параметри, с които претендентите би трябвало да се съобразят, като числеността на екипа, направени обороти и така нататък

Финансирането на поръчката е по план „ Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите “ по стратегия „ Правосъдие “, Програмна област 19 „ Корекционни услуги и авансово задържане “ на Норвежки Финансов Механизъм 2014 – 2021.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР