Специализирана трудова борса за хора в неравностойно положение отвори врати

...
Специализирана трудова борса за хора в неравностойно положение отвори врати
Коментари Харесай

Трудова борса за хора в неравностойно положение се провежда в Кюстендил

Специализирана трудова борса за хора в неравностойно състояние отвори порти през днешния ден в кюстендилското читалище " Братство ". По време на борсата 10 компании от Кюстендил показват пред търсещите работа активността си и опциите за откриване на работни места.

" Обявените работни места са 105. Представени са браншове като ресторантьорство, търговия, защита, преработваща, застрахователна и финансова активност ", сподели Любослава Христова-Даскалова, шеф на " Бюрото по труда " в Кюстендил. От дирекцията показаха още, че на борсата са показани и работодатели, търсещи сезонни служащи, по отношение на идната черешова акция в района.

" Смятам, че доста хора ще намерят своята реализация, тъй като тук се срещат на място и работодатели, и търсещи работа ", сподели още шефът на Бюрото по труда.

Тя посочи, че за първото тримесечие на годината средномесечно на борсата в Кюстендил има по 1950 регистрирани безработни за трите общини Кюстендил, Невестино и Трекляно, което е към 10 % безработица.

От комерсиалната верига " Т-маркет ", които участваха в борсата, споделиха пред Българска телеграфна агенция, че следва да открият нов магазин и се надяват да намерят касиери и продавачи. Работни места оферираше и компания " АБТерм " - за направа на професионално кухненско съоръжение. От компанията търсеха машинни оператори, заварчици, инженери.

Надявам се да намеря работа, сподели пред Българска телеграфна агенция и неотдавна дипломирала се по специалността " Компютърни системи и технологии " млада жена, която сподели, че няма никакъв трудов стаж досега.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР