Българин се опита да внесе незаконно в Румъния през ГКПП

...
Българин се опита да внесе незаконно в Румъния през ГКПП
Коментари Харесай

Българин се опита да внесе незаконно в Румъния почти10 милиона цигари

Българин се опита да внесе нелегално в Румъния през Граничен контролно-пропусквателен пункт Турну Мъгуреле 9,9 милиона  цигари (495 000 кутии) на стойност над 13,6 милиона локални леи (5,44 млн.лв.). Това заяви румънската гранична полиция на формалната си страница в Интернет, представена от Българска телеграфна агенция.

Недекларираната стока е била натоварена в ТИР, който пътувал по маршрута Турция-Полша. Водачът на камиона не е показал документ за произхода на цигарите.

“На 12.05.2024 година митническите инспектори, взаимно с гранични служители на реда, направиха няколко характерни инспекции, въз основа на разбора на риска. В резултат на тези инспекции те откриха внушително количество недекларирани цигари, без акцизен бандерол в товарен автомобил с българска регистрация. Камионът е бил ръководен от български жител. Той твърди, че е чиновник на транспортната компания и не знае за съществуването на цигарите ”, прибавиха от вътрешното министерство на северната ни съседка.

Камионът и откритата стока са откарани в централата на териториалната работа на гранична полиция Телеорман. Цигарите са иззети. Граничната полиция е почнала следствие за контрабанда.

https://fb.watch/s30cMWPhnK/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР