Изкуственият интелект удря световния пазар на труда като цунами, заяви

...
Изкуственият интелект удря световния пазар на труда като цунами, заяви
Коментари Харесай

МВФ предупреди: AI удря световния пазар на труда като цунами

Изкуственият разсъдък удря международния пазар на труда " като цунами ", съобщи в ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, представена от Ройтерс.
Технологията евентуално ще засегне 60% от работните места в развитите стопански системи и 40% от позициите по света в идващите две години, разяснява Георгиева на събитие в Цюрих.
" Имаме доста малко време, с цел да подготвим хората за това, бизнесът да е подготвен за това “, уточни тя на събитието, проведено от Швейцарския институт за интернационалните проучвания, свързани с Университета на Цюрих.
" Той (изкуственият интелект) може да докара до голямо нарастване на продуктивността, в случай че го управляваме добре, само че също по този начин може да докара до повече дезинформация и, несъмнено, повече неравноправие в нашето общество ", добавя тя.
Георгиева съобщи, че международната стопанска система е станала по-податлива на разтърсвания през последните години, визирайки пандемията през 2020 година, както и войната в Украйна.
Въпреки че е очаквала повече разтърсвания, изключително поради климатичните промени, стопанската система е останала удивително устойчива, сподели още водачът на МВФ.
" Ние не сме в световна криза ", уточни Георгиева, която беше атакувана от протестиращи, призоваващи за дейности по изменението на климата и справяне с дълга на развиващия се свят.
„ Миналата година имаше опасения, че множеството стопански системи ще изпаднат в криза, само че това не се случи “, уточни тя. „ Инфлацията, която ни засегна доста мощно, отслабва съвсем на всички места “, добави та, представена от Investor.bg.
Председателят на Швейцарската централна банка Томас Йордан, който също приказва на събитието, сподели, че битката с инфлацията в Швейцария към този момент е напреднала.
Инфлацията се форсира до 1,4% през април, 11-ият следващ месец, в който покачването на цените в границите на целевия диапазон на банката за 0-2%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР