Всички се борят да са опозиция, а никой не иска

...
Всички се борят да са опозиция, а никой не иска
Коментари Харесай

Борисов: Всички се борят да са опозиция, никой не иска да управлява

Всички се борят да са съпротива, а никой не желае да ръководи. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на събитие в София. В цялостната зала 3 на НДК партията показа претендентите си за депутати в столицата

На събитието участва персонално водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, всички претенденти за народни представители в 23, 24 и 25 МИР, както и претендентите за евродепутати.

„ През тези месеци съумях да изуча нашите сътрудници. Действително, класата е в наша изгода. Важно е какъв брой човек може и какъв брой е постигнал и какво може да покаже след себе си – какво се е случило през годините “. Това означи Борисов. И направи паралел – днешна България наподобява на България от 90-те. Държавата е разграничена на партии и въздействия.
„ Къде е девизът на Народното събрание „ Съединението прави силата “?, попита той.
Борисов акцентира, че действителна предизборна акция има единствено ГЕРБ, а останалите „ единствено се дамгосват “. „ 9 юни ще пристигна. Похарчихме всички пари – за билбордове, за подиуми, защо ли не. Ние минимум, несъмнено, в случай че може и никак нямаше да дадем. Но и в този момент дадохме минимално “, съобщи той и посочи, че действителната борба сега е измежду опозицията.

Борисов добави:
„ Важно е да си приказваме. Ама неистини! Абсолютни!
Да си приказваме. Да мине 9-ти. Ще дойдат седми, осми, девети избори… И след това няма да има към този момент кой да се занимава с нас. Едно зложелателство – по какъв начин първата и втората партия нямало да може да ръководят. Дебати ще вършим. За кое?! Ще продължим да взимаме заеми. Да, подсигуряваме, че ще взимаме заеми за пенсии. Пенсионерите ще ги подсигуряваме. Да, чакате инфраструктура. Много ми се желае да обещая. Само че парите къде са? Тука всеки ден спорят – дали 1% сме усвоили от Плана за възобновяване или 3,6% от еврофондовете. Какъв въпрос, какъв спор?! В какво?! Чуваме единствено – дайте нашите хора в регулаторите, прокуратурата, КПКОНПИ, с цел да можем да безчинстваме и паричните потоци да са безнаказани “. „ Щедро ни предлагаха да не разделяме на три с Движение за права и свободи, а 50 на 50. Аз и те, ГЕРБ и те. Да разделим страната. Как ще се съглася на такова нещо?! И по тази причина е тоя жлъч и ненавист. Защото далаверата секна “, добави Борисов.

Той напомни ужаса от Сребреница и означи:
„ Разбира се, че осъждаме това кръвопролитие.
Но аз съм направил по този начин, че и сърби, и бошняци, и северномакедонци, черногорци да желаят да са тука в София. Да желаят % от нуклеарната ни централа, Коридор 8, суперкомпютри. Какво ли не се направи. А те ни изясняват, че някой бил по-умен. От кой?! Побрутален, по-нахален, по-сазомван – да. Но по-умни – не “. „ Много обичате да говорите за арести, за второ, трето. Яд ме е за Севда единствено. Аз съм бил в казарма, полиция, пожарна. За Севда ме е гняв. Но светът се разпределя като сфери на въздействие. Си Дзинпин отива в Унгария. Пристанищата в Гърция са китайски. От другата страна – Русия, Турция. Ние имаме необичаен късмет с нашите сътрудници. Но те питат – ще има ли устойчиво държавно управление? Защото – какво ще им предложим. Отсега знаем какво следва… Няма предпочитание да ръководят. Когато някой е направил положително, признай го. Досега можеше да сме построили толкоз доста. Но аз виждам – очевидно това не е значимо “, означи водачът на ГЕРБ.

„ Затова в този момент в неделя
единственото място в Европа, където ще дойдат Манфред Вебер и Урсула фон дер Лайен
ще е при ГЕРБ, в България. Европа има потребност от такива хора, от такива заварки на Балканите. Защото някой, чувствам го с кожата си, доста желае да ни вкара във война, в спорове. А ние сме стабилизиращият фактор на Балканите. И когато Горанов пристигна и ми пусна записите по какъв начин в действителност са работили… Защото когато един кошаревски очевидец, пък било той и министър председател, пристигна за очевидец, те горчиво съжаляват. Това връщане обратно е реалност на всичко това, което са създали. И, несъмнено, с доста кеш за медиите. Не за всички медии. Но мога обратно във времето мога да ви проследя къде е отивал кешът. Ама който взел, взел. След 9-ти е нашият напън. Защото като обикалям страната – чудовищни ями, дупки, инфраструктура – нищо. Градовете чакат – нищо. София ви е характерен образец. Говориха – по 30-40 детски градини… От днеска да почнат – възлагане, обжалване, строителство – шест години. Как са ни лъгали! Не нас, ние знаехме. обаче народът се хвана. И в този момент сме длъжни да им кажем – хора, хванете ли се отново, по-лошо ще става “, заключи Борисов.

„ Всяка вечер са цялостни залите.
И чувствам подобен възторг, такова предпочитание за реванш
поради тази неправда, това, което ни правеха. Днеска една от най-интелигентните дами в нашата група, няма да й кажа името, бяхме много хора, и
като идвах насам, през целия път си мислех, че тя като ни изясни на всички
какво би им направила, особено на Денков, аз се стресирах. Такова и във филм на Хичкок няма. Тя образно ми изясни какво изтезаване ще е “, съобщи Борисов.

„ Това, което се случва в Палестина, в Украйна – няма да спре… Естествено че сме за мир, за дипломация. Но естествено е също, че не можем да кажем на агресора – продължавай. И тука даже почва един спор кой е за война, кой е за мир. ГЕРБ сме за мир, само че оказваме помощ на слабия, на Украйна. Агресорът е натиснал и взима територия. Ние сме за съблюдаване на интернационалните контракти. Утре някой може да изиска да прекрои Балканите. Ние по какъв начин ще гледаме на това?! “, попита риторично водачът на ГЕРБ.
„ Преди малко, да ви кажа, ми стана неприятно.
Когато Жоро сподели за билборда, цялата зала – детонация. Когато Томислав и Мария приказват за пазара на труда, образованието, иновациите… Ние нямаме подобен спор. Ние имаме спор кой е по-готин. Но ние не сме манекени, не сме на конкурс за красавци. Такова нещо не е било. Най-голямото ми противоборство със Станишев беше, че той е с очила. И охрата ще кажат – той доста е чел. Ама Цветанов си постави очила и сподели – аз съм подготвен. Казаха – всеки ден митинги. Изровиха жълтите павета. Щом е по този начин, ще има още пет избора, до момента в който всички мирнат… Ние приказваме за нов публичен контракт. Казваме им – мислете! Христо Иванов вика – направете си държавно управление, ние ще протестираме. Ама като ви дадохме Мария заложница, като ви подкрепихме, какво направихте?!… И какво, Христо, сътрудници от ППДБ? Какво след това? Какво вършиме вие?! – Нестабилна България “, акцентира Борисов.

Събитието откри лидерът на партията в 23 МИР и общински консултант Георги Георгиев. Той разказа по какъв начин се обръщат хората към него по време на акцията:
„ Десетки пъти чуваме едно и също: „ Хайде, заемайте се към този момент с ръководството,
време е тези от „ Промяната “ да си вървят! Ние сме с вас “.

„ Да изведем страната от рецесията – както е правено до момента и както хората заслужават “, прикани Георгиев.
 Георги Георгиев показа кандидатските листи на партията Георги Георгиев показа кандидатските листи на партията Снимка: 24 часа  На първия ред бяха братя Аргирови На първия ред бяха братя Аргирови Снимка: 24 часа
България се намира в една от най-дълбоките модерни рецесии – на доверието. Докато търсим решение през последните три години, се оказа, че
страната е изправена пред едно по-голямо предизвикателство –
възобновяване на доверието, сподели първата в листата в 24 МИР Рая Назарян. Тя е сегашен народен представител и един от водещите адвокати на ГЕРБ в сегашния парламент.

Дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова изведе приоритет №1 на ГЕРБ, в случай че завоюват изборите и сформират държавно управление – образованието. Тя прикани да се влага в децата, тъй като те са бъдещето на страната. А за какво би трябвало да се гласоподава за партията на Борисов изясни просто – като прикани да се види
преобразената София за годините, в които партията ѝ е управлявала.
И се пошегува, че в случай че единствено се е чудила какъв да е началник на „ Метрополитен “ надали би имало издигнати 42 км метролинии.

„ ЕНП има потребност от своите мощни представители в Екологичен потенциал и имам вяра, че на тези евроизбори ние ще потвърдим, че
България не е дребна страна в Европейски Съюз.
А мощният глас на евродепутатите в Европейския парламент ще се чува и ще предотвратява отрицателни последствия и ще основава доста нови благоприятни условия за България “. Това сподели лидерът на ГЕРБ за Брюксел и досегашен ръководител на 49-ото Народно събрание Росен Желязков.
 Водачът на евролистата Росен Желязков Водачът на евролистата Росен Желязков Снимка: 24 часа  На първи ред седнал съм Борисов, а до него - Мария Габриел, евродепутатът Андрей Ковачев, някогашният финансов министър Владислав Горанов, административният секретар на партията Цветомир Петров и общинският консултант Мирослав Боршош На първи ред седнал съм Борисов, а до него – Мария Габриел, евродепутатът Андрей Ковачев, някогашният финансов министър Владислав Горанов, административният секретар на партията Цветомир Петров и общинският консултант Мирослав Боршош Снимка: 24 часа
Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев съпостави изборите с изпит с три съставния елемент. На първо място – хората, претендентите на ГЕРБ, които потвърдили опциите си. Второ – програмата и съответните ограничения.

Тук има два модела. Първият е школата по политическа внушаемост, при която някой щраква с пръсти и споделя: „ Вие сте забогатели “. А ние отговаряме: „ Не сме, трупаме дълг “, а отсреща – „ Вие не разбирате “. Вторият модел не е толкоз предполагаем и е много по-труден. За да се развиваме, забогатяваме и преодоляваме провокациите, са нужни доста старания във всеки от секторите. Ние не сме се отказали от никой от обичайните си цели. Но считаме, че главен фокус би трябвало да изведем върху бизнес инфраструктурата
с най-малко 15 нови индустриални зони, тематиката обучение и пазар на труда –
това е основният фактор, който ще ни разреши да растем по-бързо. Трябва главен акцент върху професионалното обучение. Не може да произвеждаме скъпо струващи артикули без експерти, изясни Дончев.

На трето място той сложи историята и всичко направено от партиите досега. „ От центъра на София до най-малкото село – всеки ден сме полагали старания да създадем живота на хората по-добър, страната – по-сигурна и просперираща. Но преди стратегиите, целите и желанията ми сля, че имаме една още по-голяма политическа задача – да излекуваме раните, които сме отворили в обществото. То е разграничено. Да не разясняваме коя група е по-голяма “, сподели той.

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР