Гласоподавателите в няколко ключови арени на изборни битки отхвърлиха републиканските

...
Гласоподавателите в няколко ключови арени на изборни битки отхвърлиха републиканските
Коментари Харесай

Ключови щати отхвърлят подкрепените от Тръмп кандидати

Гласоподавателите в няколко основни арени на изборни борби отхвърлиха републиканските претенденти за губернатор, секретар на щата и основен прокурор, които са разпространявали подозрения в честността на изборите през 2020 година, написа “Ню Йорк таймс ”.  Така те предотвратиха издиането на съдружници на Тръмп на позиции, от които те ще упражняват съществено въздействие върху изборния развой.

В Пенсилвания, Мичиган и Уисконсин демократите надвиха във вторник против републиканските съперници, които в друга степен водеха акция за преразглеждане на изборите по способи, които биха били от изгода за тяхната партия и сложиха под въпрос своето единодушие с демократично постигнатите изборни резултати.

Според резултатите обаче няма мощна национална реакция против отричащите изборите републиканци. Няколко такива претенденти за Сената завоюваха, в това число Дж. Д. Ванс в Охайо и представителят Тед Бъд в Северна Каролина, а още десетки завоюваха конкуренциите за по-малко забележими постове.

Демократите също по този начин остават вплетени в битки против крайнодесни противници за губернатор и държавен секретар в Аризона и Невада. Там краткотрайните резултати бяха прекомерно близки, с цел да бъде явен изходът в сряда.

Все отново на няколко места, където значимият въпрос бе по какъв начин да се организират изборите, съюзените с Тръмп републиканци не се оправиха добре, изключително в изборите за секретар на щат. Ако оставим настрани Невада и Аризона, където двама от водещите разпространители на подозрения за изборите от 2020 година към момента могат да завоюват, претендентите на демократите за щатски секретар бият крайнодесните си съперници в Мичиган, Ню Мексико и Минесота и бяха победени от подобен претендент единствено в “тъмночервената ” Индиана.

Присъдата на гласоподавателите в няколко щати е най-малко отчасти отменяне на някои от най-екстремните концепции измежду републиканците след загубата на Тръмп на изборите през 2020 година. В няколко следени от близко изборни съревнования на републиканците тези, които стъпиха на тази основа, се показаха по-слабо от тези свои съпартийци, които признаха законния избор на Байдън.

“Не одобрявам да имаме народна власт, където нещата са “или спечелвам, или ти мамиш ” – сподели представен от “Ню Йорк таймс ” участник в протест в Детройт на губернаторката демократ Гретчин Уитмър, която завоюва вота.

Във вторник издръжливостта на демокрацията бе демонстрирана в доста връзки. Активността бе висока, гласуването мина безпрепятствено, единствено с няколко засечки, отстранени от изборните чиновници. Партиите предложиха огромно многообразие от претенденти и множеството то изгубилите, в случай че не и всички, признаха провалянето си, разяснява медията.

В последна сметка демократите отпразнуваха успехите си в някои от най-важните надпревари като значим удар против най-мрачната опасност за ръководството на страната от десетилетия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР