Централното командване на военноморските сили на САЩ заяви днес, че

...
Централното командване на военноморските сили на САЩ заяви днес, че
Коментари Харесай

Бойци на САЩ спасиха екипажа на гръцки кораб, поразен от хутите

Централното командване на военноморските сили на Съединени американски щати съобщи през днешния ден, че силите му са избавили екипажа на плаващия под либерийски байрак и притежаван от гръцка компания транспортен съд за насипни товари " Тютър ". Той бе нападнат от подкрепяните от Иран хути на 12 юни в Червено море.

Моряци от ударната група на самолетоносача " Дуайт Д. Айзенхауер " транспортираха екипажа с въздухоплавателно средство, сподели централното командване и добави, че един граждански моряк към момента е в неопределеност.

Атаката, която се случи наоколо до йеменското пристанище Ходейда, аргументи съществено наводняване и повреди в машинното поделение на " Тютър " и му лиши способността да маневрира. Британската организация за комерсиално корабоплаване заяви, че екипажът на кораба е бил евакуиран и, че изоставеният кораб се носи по течението в Червено море, написа Българска телеграфна агенция.

Хутите поеха отговорност за нападенията с дребни морски съдове и ракети против кораба като част от продължаващата им акция, за която те настояват, че е в поддръжка на палестинците и че е съсредоточена против кораби, насочващи се към Израел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР