Гинтаутас Мезетис е новият главен изпълнителен директор на Paysera, съобщи

...
Гинтаутас Мезетис е новият главен изпълнителен директор на Paysera, съобщи
Коментари Харесай

Paysera е с нов главен изпълнителен директор, чака банков лиценз

Гинтаутас Мезетис е новият основен изпълнителен шеф на Paysera, заяви " Финтех фючърс ".

Основана през 2004 година, Paysera дава набор от артикули за финансови услуги, като шлюз за заплащане за електронни магазини, парични преводи, конвертиране на валута, разплащателни карти, платформа за билети за събития и приложение за ръководство на финанси. До края на годината компанията възнамерява да пусне и лична мрежа от колетни шкафче.

Понастоящем Paysera има лиценз за институция за електронни пари и беше първият лицензиран EMI в Литва.

Миналата година компанията кандидатства за лиценз за профилирана банка в Литва, а юридическото име на банката ще бъде Paysera Bank. Решението на Литовската и Европейската централна банка се чака през първата половина на 2022 година.

Преди да се причисли към Paysera, Мезетис прекара последните две години като началник на Комитета за развиване на осведомителното общество в страната, където управлява стартирането на литовския портал за отворени данни, осведомителната система за ръководство на държавните ИТ-услуги и държавната ИТ-консолидирана облачна инфраструктура.

Той също по този начин способства за стартирането на услуга за засвидетелствуване, въведена посредством E-Government Gateway, която стана основата на системата за регистрация за имунизация против COVID-19 в Литва.

„ Едно от главните ми провокации след присъединението към Paysera е да разширя бизнеса на компанията в областта на супер приложенията и банкирането. След като се причислих към Paysera от обществения бранш, аз съм добре наясно с условията на държавното управление и по тази причина персонално ще се стремя към безпроблемно и изцяло взаимно разширение, спазвайки всички законови и регулаторни условия “, разяснява назначението си Мезетис.

Той наследява Жидруне Путелите, която остава в Paysera на поста заместник-изпълнителен шеф. Тя пое юздите на компанията по време на преходния интервал след оставката на Витенис Моркунас през септември, който ръководеше бизнеса четири години.

През 2021 година Paysera направи 13.2 милиона евро доходи и 2.1 милиона евро облага. През този интервал клиентите са похарчили близо 600 милиона евро в електронните магазини, ръководени от Paysera, и са превели 6.5 милиарда евро посредством приложението Paysera и онлайн банкирането (38% нарастване спрямо 2020 година).

В Paysera работят 300 души, пръснати по целия свят в 15 местоположения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР